تشکيل ستاد باز زنده سازي خيابان لاله زار بدون حضور کارشناسان ميراث فرهنگي

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، در اين خبر آمده بود که هدف از تشکيل اين ستاد، زنده سازي هويت خيابان لاله‌زار، نهادينه کردن نشاط در زندگي شهروندان، مشارکت دادن مردم در فعاليت‌هاي اجتماعي، جلب گردشگري، اشتغال‌زايي، ترويج فرهنگ اصيل ايراني و مبارزه با تهاجم فرهنگي است.

ستاد باز زنده‌سازي خيابان لاله‌زار در حالي تشکيل شده است که تا به امروز (28 فروردين ماه) هيچ نماينده‌اي از سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران در اين ستاد حضور نيافته است.

مهدي معمارزاده کارشناسي فني سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران درباره حضور کارشناسان ميراث‌فرهنگي در اين ستاد گفت: هنوز هيچ نماينده‌اي از سازمان در اين ستاد حضور ندارد. اين در حالي است که خيابان لاله‌‌زار داراي ارزش‌هاي تاريخي و فرهنگي بسيار زيادي است و بايد هرگونه تغيير و ساخت و ساز در اين خيابان با نظارت کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي صورت گيرد.

وي افزود: پيش از تشکيل اين ستاد طرحي براي بازسازي خيابان لاله‌زار با هماهنگي سازمان زيباسازي شهرداري تهران و ميراث‌فرهنگي استان تهران تهيه شده بود که اجراي اين طرح به تعويق افتاد.

وي درباره اينکه چرا شهرداري منطقه 12 اين ستاد را بدون حضور کارشناسان ميراث‌فرهنگي استان تهران تشکيل داده است، گفت: شهرداري منطقه 12 در زمينه مسائل ميراث‌فرهنگي چندان با سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران هماهنگ نيست.

وي درباره ارزش‌هاي تاريخي و معماري خيابان لاله‌زار و ثبت اين خيابان در فهرست آثار ملي کشور گفت: خيابان لاله‌زار در زمان قاجار باغي با چندين کاخ بوده است که برخي از کاخ‌هاي آن براي پذيرايي از مهمانان خارجي دوره قاجار استفاده مي‌شده است.

به گفته اين کارشناس، در اين خيابان خانه اتحاديه و خانه پيرنيا به دليل ارزش‌هاي معماري و تاريخي ثبت ملي شده است.

وي اظهار داشت: همچنين براساس آخرين جلسه شوراي فني سازمان ميراث‌فرهنگي استان تهران که در روز 25/1/1387 تشکيل شده است قرار است خيابان لاله‌زار در قالب پروژه ملي در فهرست آثار ملي کشور ثبت شود.

اين کارشناس در پاسخ به شرايط فعلي اين خيابان و از بين رفتن بسياري از سينماها و تماشاخانه‌هاي لاله‌زار گفت: شهرداري در طول سال‌هاي اخير مجوز 3 هزار کاربري تجاري را در اين خيابان صادر کرده است. صدور اين مجوزها از يک سو باعث از بين رفتن کاربري فرهنگي بناهاي اين خيابان شده و از سوي ديگر معضلات ترافيکي را در اين خيابان و خيابان‌هاي همجوار آن مانند خيابان سعدي،‌
منوچهري و ميدان امام خميني(ره) ايجاد کرده است.

شايان ذکر است که تلاش‌هاي خبرنگار ميراث‌آريا براي تماس با دفتر ستاد باززنده‌سازي خيابان لاله‌زار و گفتگو بامحمدرضا پولادوند طراح و مسوول ستاد مردمي پروژه لاله‌زار به نتيجه نرسيد.


بنا بر اين گزارش، ناصرالدين شاه پس از بازگشت از سفر اول فرنگستان به خيال احداث خياباني مانند \"شانزه‌ليزه\" در \"دارالخلافه\" افتاده و دستور داده بود که از ميان باغ مصفاي لاله‌زار خيابان بکشند، زمين‌هاي اطراف خيابان نيز ميان مقربين درگاه تقسيم شد.

لاله‌زار زماني نماد نوگرايي و هنر ايران بود و \"شانزه‌ليزهٔ تهران\" لقب گرفته بود. بسياري از سالن‌هاي نمايش تئاتر، رستوران‌ها، تجارت‌خانه‌ها، خياط‌خانه‌ها، سينماها، و فروشگاه‌هاي معروف ايران در اين خيابان قرار داشتند، اما امروزه تمامي لاله‌زار را صنف فروشندگان لوازم برقي در اختيار گرفته‌اند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387012818