وي ادامه داد: ممکن است اين اقدام شوک اقتصادي براي مردم و بازار باشد ولي به مرور زمان مشکلاتي از قبيل بيکاري، عدم امکان صادرات براي صادرکنندگان و مشکلات ناشي از ورود کالاهاي نامرغوبي که جايگزين توليدات داخلي ميشوند را حل ميکند.
نايب رئيس اتاق ايران با اشاره به اينکه صنايعدستي نيز در اين زمينه جدا از ساير توليدات نيست، افزود: در سالهاي اخير با کاهش نرخ صادرات صنايعدستي به ويژه صادرات عمده فرش به عنوان يکي از ارزآورترين توليدات صنايعدستي روبهرو بودهايم.
وي به آمار موجود در زمينه صادرات فرش در سال گذشته اشاره کرد و گفت: صادرات فرش ايران از نظر وزني حدود 21 درصد و از نظر صادراتي حدود 10 درصد، نسبت به آمار سال 85 کاهش داشته است.
فاخر افزود: صادرکنندگان صنايعدستي انگيزه و تواني براي صادرات ندارند و فروش توليداتشان به بازارهاي محدود شهري خلاصه ميشود چرا که امکان پرداخت هزينههاي سنگين صادرات را ندارند.
نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به اينکه کمک دولت به صادرکنندگان براي افزايش توان صادرات نيز چشمگير نيست گفت: بحث جايزه صادراتي نيز که بين 3 تا 5 درصد به عنوان جبران هزينه صادرات پرداخت ميشود، با توجه به تورم موجود در بحث هزينههاي تمام شده، رقم قابل توجهي نيست.
وي با بيان اينکه در زمينه واردات نيز، واردات صنايعدستي رقم بزرگي را نشان نميدهد، افزود: با توجه به اجبارهاي موجود، براي ورود به سازمانهايي چون wTO ورود توليدات صنايعدستي همپاي ساير توليدات ديگر صورت ميگيرد اما سعي ميشود از واردات کالاهاي نامرغوب در اينباره جلوگيري شود./111
انتهای پیام/