وي افزود: در اين مراسم اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در زمينه اماکن مقدس که متناسب با شعار ايکوموس است سخنراني ميکند.
قلينژاد خاطرنشان کرد: همچنين ملاصالحي و ارفعي استادان دانشگاه در رشته تاريخ سخنراني ميکنند.
به گفته دبير همايش روز جهاني محوطهها و بناهاي تاريخي، در اين مراسم زرگر رئيس ايکوموس ايران نيز بيانيه شوراي بينالمللي محوطهها و بناهاي تاريخي را که شعار ميراث ديني و اماکن مقدس را براي سال 2008 انتخاب کرده است، قرائت خواهد کرد.
حضور ميهمانان ويژه از ديگر موضوعاتي است که وي به آن اشاره کرد و گفت: در اين مراسم از معاون وزير مسکن و شهرسازي، معاون وزير کشور، معاونان و مسوولان بنياد مسکن و انقلاب اسلامي، مديران شهرداري تهران و شهرداري مناطق، مديران بخشهاي مختلف سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري دعوت به عمل آمده است.
وي خاطرنشان کرد: اجراي موسيقي سنتي و تجليل از برخي مرمتگران کشور از برنامههاي جنبي اين مراسم است. ضمن آنکه حضور علاقهمندان در اين مراسم آزاد است.
وي درباره برنامههاي استانهاي مختلف کشور در اين روز گفت: در استانهاي کشور به مناسبت اين روز سخنراني و مراسمهاي ويژهاي تدارک ديده شده است. همچنين قرار است بازديد از امکان مذهبي و تاريخي به مناسبت اين روز رايگان باشد.
شوراي بينالمللي محوطهها و بينالمللي ايکوموس در سال 1982 پيشنهاد داد 18 آوريل را به عنوان روز محوطهها و بناهاي تاريخي در جهان معرفي شود که در 22 نشست يونسکو مورد تصويب قرار گرفت و تمام کشورهاي عضو اين روز را گرامي ميدارند.
وي افزود: از سال 2000 به بعد شوراي جهاني حفاظت از محوطهها و بناهاي تاريخي (ايکوموس) هر سال يک شعار را انتخاب ميکند.
سال 2001 روستاهاي تاريخي، 2002 ميراث قرن بيستم، 2003 ميراث فرهنگي زير آب، 2004 ميراث فرهنگي و معماري خشتي، 2005 چهلمين سال تاسيس ايکوموس، 2006 ميراث فرهنگي و 2007 چشماندازهاي طبيعي و مناظر فرهنگي معرفي شد.
شوراي جهاني بناها و محوطه هاي تاريخي سال 2008 را سال ميراث ديني و اماکن مقدس ناميده و اعضاي خود را به فعاليت در اين زمينه فراخوانده است.
يکي از جنبههاي مهم ميراث فرهنگي در دنياي کنوني،انجام فرايض و باورهاي ديني است و همين امر جوامع انساني را بر آن داشته تا به ساخت بناهايي براي انجام اين مناسک پرداخته و يادمانهاي مقدسي را پديد آورند.
ايران به دليل پيشينه تاريخي، موقعيت جغرافيايي و همچنين يکتاپرست بودن ايرانيان در طول زمان،داراي محوطهها و آثار تاريخي بسياري است که جنبه مقدس دارند که از آن ميان ميتوان بکوهها،درختان،رودخانهها و ديگر سرزمينهاي مقدس اين کهن مرز و بوم اشاره کرد.
مدير کل حفاظت از بافتهاي تاريخي کشور و دبير همايش روز جهاني محوطهها و يادمانهاي فرهنگي،ايران را شايسته کسب عنوان \"ايران،سرزمين مقدس\" دانست و افزود: اين کشور به دليل گستردگي آثار و اماکن مقدسي که در گوشه گوشه آن پراکنده شده اند و به مذاهب و مشربهاي عقيدتي متفاوت تعلق دارند،ميتواند عنوان \"ايران،سرزمين مقدس\" را به خود اختصاص دهد.
وي تمامي سازمانهاي مرتبط را به شناسايي و حفاظت از اين ميراث ارزشمند و مقدس فراخواند و گفت:خوب است در سالي که به ميراث ديني و اماکن مقدس تعلق گرفته،همه نهادهايي که به نوعي با پهنههاي طبيعي و انسانساخت اين سرزمين در ارتباط هستند به حفاظت از اين اماکن و همچنين آداب و آئينهاي مقدس ديار خود بپردازند./115
انتهای پیام/