محمد رضا بذرگر افزود: برنامه نشست علمي با حضور اساتيد ادبيات فارسي، پژوهشگران ، محققان و علاقمندان به فرهنگ و ادب فارسي در روز يکشنبه يکم ارديبهشت 87 راس ساعت 9 صبح در تالار حافظ برگزار خواهد شد.
وي تصريحکرد: در اين روز بازديد از آرامگاه سعدي براي عموم علاقمندان و دوستداران شيخ اجل رايگان خواهد بود .
بذرگر خاطر نشان کرد:در مراسم گل افشاني آرامگاه با حضور مسئولان ، برنامه هاي شعر خواني از ديگر برنامه هاي بزرگداشت سعدي در روز يکم ارديبهشت خواهد بود.
ياد آور ميشود؛ابو محـمد مشرف الدين (شرف الدين) مصلح بن عـبدالله بن شرف الدين شيرازي، مـلـقب به ملـک الکـلام و افصح المتکـلمين بي شک يکي از بزرگـترين شاعـران ايران است کـه بـعـد از فردوسي آسمان ادب فارسي را به نور خـيره کنندهً خـود روشن ساخـت. اين روشني با چـنان نيرويي هـمراه بود که هـنوز پـس از گـذشت هـفت قـرن تمام از تاثـير آن کـاسته نشده و اين اثـر پارسي هـنوز پابرجـا و استوار است.
سعـدي هـم در شعـر و هـم در نـثر سخـن فارسي را به کمال رسانده است و از ميان آثـار منظوم او، گـذشته از غـزليات و قصائد مثـنوي مشهـوري که به سعـدي نامه و بوستان شهـرت دارد، اين منظومه در اخـلاق و تربـيت و وعـظ است و در ده باب تـنظيم شده است: 1 - عـدل 2 - احـسان 3 - عـشق - 4 - تواضع 5 - رضا 6 - ذکـر 7 - تربـيت 8 - شکـر 9 - توبه 10 - مناجات و ختم کتاب.
مهـمترين اثـر سعـدي در نثـر، کتاب گـلستان است که داراي يک ديباچـه و هـشت باب است که عبارتند از سيرت پادشاهـان، اخلاق درويشان، فضيلت و قناعـت، فوايد خـاموشي، عـشق و جـواني، ضعـف و پـيري، تاًثـير تربـيت و آداب صحـبت.
آرامگاه شيخ مشرف الدين بن مصلح الدين سعدي شيرازي در 4 کيلومتري شمال شرقي شيراز، در دامنه کوه فهندژ، در انتهاي خيابان بوستان و در مجاورت باغ دلگشا واقع شده است. اين مکان در ابتدا خانقاه شيخ بوده که وي اواخر عمر خود را در آنجا مي گذرانيده و سپس در همانجا مدفون شده است./104
انتهای پیام/