عمليات نجات فرد مصدوم که تا ساعت 8 شب به طول انجاميد، توسط ماموران آتشنشاني، هلال احمر، امدادگران کوهستان و کوهنوردان محلي انجام شد.
همچنين ساعت 11 صبح جمعه 30 فروردين نيز يک زن 21 ساله در دوراهي بند يخچال دربند بر اثر ريزش سنگ ضربه مغزي شد که بعد از 3 ساعت توسط نيروهاي هلال احمر نجات يافت.
آخرين حادثه نيز مربوط به مرد جواني بود که ساعت 16 جمعه در کمربند يخچال دربند سقوط کرده و زخمي شده بود . اين فرد نيز با کمک برانکارد و توسط امداد کوهستان به پايين کوه منتقل شد.
يادآور ميشود حواد تک گير خارج از شهر در ايران هيچ متولي ندارد و گروههايي مانند آتشنشاني ، هلال احمر و ... که به ياري مصدومان شتافتهاند فراتر از از دستور کارهاي حرفهاي خود به اين امر همت گماشتهاند.
همچنين اين اتفاقات در حالي توانسته به خوبي به سرانجام برسد که کوههاي شمالي کشور هنوز در محدوده آنتندهي مخابرات قرار دارد و نيروهايي کمکي مانند آتش نشاني و هلال احمر حتي فراتر از دستور کار خود به ارائه خدمات به مصدومان ميپردازند اما در بسياري ديگر از سايتهاي طبيعتگردي کشور اين امکان فراهم نيست و در صورت رخ دادن حادثه معمولا امکان اطلاع رساني و امداد بسيار محدود است.
تشکيل و راهاندازي مرکز امداد، نجات و ايمني طبيعتگردي يک از برنامههاي سند کميته ملي طبيعتگردي است که امسال بايد به صورت پايلوت اجرا شود ./100
انتهای پیام/