رضا پور با اشاره به دورههاي تاريخي و قدمت يکجا نشيني در قزوين گفت: در شهر پايلوت گردشگري قزوين، قدمت يکجانشيني به هزارههاي هفتم قبل از ميلاد ميرسد و به همين خاطر داشتن محوطههاي تاريخي در جاي جاي اين استان مشهود است که نشان دهنده آثار متنوع و تمدنهاي غني در هر منطقه است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين گفت: در استان قزوين برنامه هاي هفته بناها و محوطه هاي تاريخي با توجه به تقويم مشخص در طول هفته توسط معاونت ميراث فرهنگي استان برگزار شد که با استقبال خوبي روبرو شد.
رضا پور برنامههاي هفته بناها و محوطه هاي تاريخي را به ترتيب روز بدين شرح اعلام کرد: 24 فروردين حمل نمادين مصالح از دروازه درب کوشک قزوين به سوي امامزاده اسماعيل فلار با تيم دوچرخه سواري ميراث فرهنگي، 25 فروردين مسابقه دوچرخه سواري از باراجين تا تپه نورالشهدا، 26فروردين تور يک روزه بازديد از روستاي مذهبي زرآباد، روستاي تاريخي گازرخان و منطقه طبيعي خشکچال الموت،27 فروردين برگزاري کارگاه آموزشي مرمت گران و کاوشگران کوچک براي دانش آموزان مقطع ابتدايي،28 فروردين برگزاري همايش در دانشگاه بين المللي امام خميني و سخنراني دکتر مرادي عضو هيئت علمي دانشگاه امام خميني تحت عنوان احترام به تاريخي در طراحيهاي شهري و سخنراني دکتر حناچي عضو هيئت علمي دانشگاه امام خميني با عنوان بررسي هويت ذوالقرنين با استفاده از آثار و اسناد به جا مانده تاريخي و انطباق آن با فرضيات موجود،29 فروردين برگزار همايش در آب انبار سردار محله راه ري و سخنراني دکتر حجت الحق حسيني مشاور علمي سازمان جهاني يونسکو در خاورميانه و آسيا با عنوان تحويل سال نو در گاهشمار ايران باستان، اجراي موسيقي سنتي، 30 فروردين برگزاري دعاي ندبه در آستانه مقدس امامزاده حسين و تجليل از خادمان و حافظان ميراث معنوي... .
خاطر نشان ميشود؛ کاوش ها و يافته هاي باستان شناسي در دشت قزوين، نشانگر مرحله يکجانشيني و کشاورزي در هزاره هفتم قبل از ميلاد و برخورداري ساکنان آن از صنايع اوليه و نظام اجتماعي است. منازل مسکوني ، معبد ، کارگاه هاي صنعتي ، اشياي زينتي، مجسمه ها، انبارهاي غلات از تمدن دير پاي مردمان اين ناحيه در هزاران سال پيش حکايت دارند . /104
انتهای پیام/