وي افزود: 30 جلد از شناسنامه فرهنگي کشور آماده چاپ است و با اختصاص اعتبار کافي ميتوان آنها را در طول سال جاري چاپ و منتشر کرد.
به گفته رضوانفر اين شناسنامههاي فرهنگي در ابتدا در نسخ کم و به منظور بازبيني مجدد پژوهشگران و محققان منتشر ميشود و چاپ نهايي، در قالب کتاب و در شمارگان بالا، پس از بازنگري دوباره انجام خواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: شناسنامههاي فرهنگي يادشده پژوهش مردمنگاري 30 شهر و شهرستان از استانهاي آذربايجان غربي و شرقي، اردبيل، اصفهان، تهران، خراسان جنوبي، خوزستان، سيستان و بلوچستان، سمنان، فارس، قم، کرمان، کردستان، گلستان، گيلان، لرستان، مازندران را در برميگيرد.
اين طرح با هدف شناخت مشترکات فرهنگي اقوام در جوامع ساکن در حوزههاي گوناگون فرهنگي از سال 1368 آغاز شد.
لازم به ذکر است طرح مردمنگاري سرزمين به لحاظ مجموعه عناصر و شئونات مورد مطالعه آن و به لحاظ گستره جغرافيايي که تمام سطح کشور را پوشش ميدهد، تاکنون در هيچيک از کشورهاي جهان انجام نشده است و براي اولين بار است که حوزههاي عناصر و پديدههاي گوناگون فرهنگي در يک گستره وسيع و در پوشش يک طرح پژوهشي شناسايي و مطالعه ميشود. دستاوردهاي اين طرح و اطلس مردمشناسي ايران ميتواند به عنوان الگويي در سطح بينالمللي ارايه شود.
شناسنامههاي فرهنگي شامل اطلاعاتي درباره رابطه انسان و محيط:فنون، دانشها و غيره،گروههاي انساني: قومي، زباني، شغلي، آثار به جاي مانده از انسان اعم از آثار فيزيکي مانند مسکن، اشياء و ابزار و آثار رفتاري مانند آداب، سنتها و مراسم است.
115/
انتهای پیام/