روابط ايران و عمان توسعه مي يابد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شب گذشته در ديدار با وزير فرهنگ عمان با بيان اين مطلب گفت: دو کشور ايران و عمان روابط خوب و همکاري‌هاي گسترده‌اي در طول سال‌هاي متوالي داشته اند اما ظرفيت دو کشور نشان مي‌دهد اين روابط مي‌تواند در سطح گسترده‌تري برقرار شود.

وي با بيان اينکه به عنوان مسئولان دو کشور بايد تلاش کنند مانعي بر سر راه اين همکاري‌ها وجود نداشته باشد افزود: اگر چه همکاري‌هاي فرهنگي و ميراث فرهنگي در اين ديدارها مي‌تواند توسعه يابد، اما زمينه‌هاي همکاري فراتر از اين موضوعات است ضمن آنکه مي‌توان کتاب‌هايي را در فرهنگ دو کشور به زبان‌هاي فارسي و عربي ترجمه کرد و موجب نزديکي فرهنگ دو ملت شد.

مشايي با اشاره به تأکيد رئيس جمهور مبتني بر اين موضوع که بر سر راه تفاهم و دوستي کشورها هيچ مانعي وجود ندارد افزود: عمان مي‌تواند به همکاري‌ها و گستردگي روابط در زمينه‌هاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، سياسي با ايران اعتماد کند ضمن آنکه بايد توسعه همکاري‌ها و ارتباطات از سطح دولتي فراتر رود و ارتباطات مردمي دو کشور و دو ملت گسترش يابد.

به گفته مشايي نخبگان، هنرمندان، ادباي دو کشور نيز مي‌توانند کمک زيادي براي آشنايي دو ملت انجام انجام دهند، زيرا ايران و عمان در طول تاريخ مراودات بسياري داشته و مردم ايران با زبان عربي آشنايي دارند.

معاون رئيس جمهور تأکيد کرد: ايران آمادگي دارد براي آشنايي مردم عمان با زبان فارسي را در عمان تأسيس کرده و کار آموزش اين زبان را شروع کند.

پذيرش اسلام از سوي ايرانيان و نقش ايرانيان در گسترش تمدن اسلامي از ديگر موضوعاتي بود که مشايي به آن اشاره کرد و گفت: ادبا و فيلسوفان ايراني بعد از پژوهش اسلام آثار، انديشه‌ها، هنر، شعر و ادبيات ديني را خلق کرده‌اند که قطعاً عماني‌ها بعد از آشنايي زبان فارسي مي‌توانند اين آثار را مطالعه کنند.

رئيس سازمان با تأکيد بر حفظ ميراث معنوي خاطرنشان کرد: ايران و عمان آثار و ابنيه بسياري به عنوان معماري اسلامي دارند و هر دو کشور ميراث معنوي بسياري دارند که اين ميراث بايد شناسايي و هر دو ملت معرفي شود که موجب ماندگاري دو کشور مي‌شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي پيشنهاد داد: ايران و عمان مي‌توانند راجع به ميراث معنوي مشترک، بررسي، پژوهش و تحقيقات گسترده‌اي صورت گيرد و نتايج آن را به صورت مشترک چاپ و منتشر و طريق رسانه‌هاي دو کشور در سطح جهان تبليغ کنند.
به گفته مشائي يونسکو با تأسيس مرکز مطالعات منطقه‌اي ميراث معنوي در ايران موافقت کرده و عمان در اين زمينه مي‌تواند پروژه‌هاي مشترکي را با ايران تعريف کرده و حتي دفتر مشترک مطالعاتي در دو کشور تأسيس شود برگزاري هفته‌هاي فرهنگي در دو کشور، توليد فيلم‌هاي مشترک، تبادل تيم‌هاي مرمتي و حفاظتي، توسعه ارتباطات و تبادل گردشگر از ديگر زمينه‌هاي همکاري بود که مشايي به آن اشاره کرد./115


انتهای پیام/

کد خبر 138702038