حسن فاضلي در آغاز با اعلام فعاليتهاي پژوهشکده در زمينه کاوشهاي باستانشناسي، تهيه نقشه باستانشناسي کشور، تعيين حريمهاي آثار تاريخي و طرحهاي مشترک بين المللي، برگزاري همايشهاي تخصصي در سطح ملي و بينالمللي و انتشارات گفت: در حال حاضر اين پژوهشکده با سه گروه پيش از تاريخ، تاريخي و اسلامي با 70 باستانشناس عهده دار فعاليتهاي باستانشناسي در کشور است.
به گفته وي 61 کاوش باستان شناسي، 30 حفاري و ايجاد حريم و تهيه نقشه توپوگرافي، 20 طرح مشترک بينالمللي در قالب بلند مدت و کوتاه مدت با کشورهاي آلمان، آمريکا، فرانسه، ژاپن، کره، انگلستان و انتشار 20 جلد کتاب در سال 85 از سوي پزوهشکده باستانشناسي به اجرا در آمده است.
رئيس پژوهشکده باستانشناسي ادامه کاوش در محوطه قلهات عمان را فصل نوين همکاريهاي باستانشناسي با اين کشور برشمرد.
وي در ادامه اظهار داشت: کاوش، مرمت حمام و ديگر آثار موجود، حفاظت، و ايجاد سايت موزه باستانشناسي در اين محوطه به 5 سال زمان نياز دارد که برنامهريزي و برآورد هزينههاي اجرايي آن براي ادامه کار تا سه ماه آينده به اين کشور ارسال خواهد شد.
در ادامه اين ديدار، حسن محمدعلي اللواتي مدير کل باستانشناسي و موزه فرهنگ کشور عمان با ابراز خرسندي از توانمنديهاي ايرانيان و با اشاره به سازههاي خشتي فراوان در عمان گفت: از آنجا که بيشتر اين بناها در کنار دريا قرار گرفته و دچار آسيب ديدگيهاي جدي شدهاند از متخصصان و آسيبشناسان ايراني دعوت ميکنيم که در کشور عمان حضور يابند.
مدير کل باستانشناسي و موزه فرهنگ کشور عمان همچنين در ديدار و گفتگو با عبدالرسول وطندوست رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي_ فرهنگي از بخشهاي مختلف شامل، آزمايشگاههاي آناليز مواد، مطالعات ميکروسکوپي و ساختاري مواد، ساليابي، کتابخانه و مرکز اسناد، گروههاي حفاظت و مرمت بافتهها، آثار فلزي، آثار سفالين و شيشهاي، تزيينات وابسته به معماري و نقاشي بازديد کرد.
اللواتي در اين ديدار با ديدن امکانات پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي و با اشاره به سه هزار نسخه خطي، کتيبه و بافتهاي تاريخي موجود در کشور عمان بار ديگر بر حضور متخصصان ايراني در زمينههاي مرمت و حفاظت بناهاي خشتي و نيز حضور محققان مواد و مصالح خشتي و مرمتگران آثار کاغذي در کشورش تأکيد کرد.
115/
انتهای پیام/