تنوع‌گرايي صادراتي سهم صنايع‌دستي را کاهش داد

به گزارش ميراث آريا (chtn) محمدعلي ضعيفي با بيان اين مطلب گفت: در سال 1380، سهم صنايع‌دستي از صادرات 15 درصد بود که اين مهم در سال 85 به حدود 3 درصد رسيد.

وي با اشاره به اينکه دليل عمده کاهش اين سهم را نبايد به وضعيت نامطلوب اين بخش نسبت داد، گفت: رشد فراوان صنايع‌دستي و به ويژه تنوع گرايي صادراتي در سال‌هاي اخير، به طور اتوماتيک سهم صنايع دستي را کاهش داده است.

معاون بازاريابي و تنظيم روابط سازمان تجارت ادامه داد: صادرات در ساير بخش‌ها چون پتروشيمي و کشاورزي گاه 100 و يا 200 درصد رشد داشته، اين در حالي است که آمار و اطلاعات نه تنها رشد صادرات صنايع دستي را نشان نمي‌دهد، بلکه کاهش آمار و اطلاعات دال بر کاهش اين سهم است.

ضعيفي با بيان اينکه بررسي‌ها از ميزان ارزآوري خاص از صادرات صنايع دستي تنها متوجه صادرات فرش دستباف است، افزود: با مقايسه سال‌هاي 80 و 85 به راحتي مي‌توان فهميد سهم صادرات صنايع‌دستي و به ويژه فرش دستباف در سال 80 ، 633 ميليون دلار بوده در حالي که طبق آمارهاي کارشناسي شده سال 85 با 23 هزار تن صادرات، سهم ارزآوري به 527 ميليون دلار رسيده است.

وي فرش دستباف را مهمترين کالاي صادراتي در بخش صنايع‌دستي دانست و اظهار داشت: سنگ‌هاي قيمتي و فلزات گرانبها جايگاه بعدي را به خود اختصاص داده اند که عمده صادرات آنها به کشورهاي پيشرفته غربي و برخي کشورهاي خاورميانه دور است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 138702049