استاد فرشچيان، مينياتوريست بزرگ کشور، مدت 3 سال براي خلق تابلو غدير و شش ماه براي تابلوي کوثر صرف کردهاست که اولي در سال 85 و دومي در سال 86 به اتمام رسيدند.
در تابلوي کوثر، حضرت فاطمه (ص) در محور تابلو قرار گرفته که با دستي رو به درگاه خداوند و به سوي بالا و دستي به سوي دوزخيان در عذاب به سمت پايين و در پشت سر ايشان تصوير سه بانوي بزرگوار (حضرت مريم، حضرت خديجه و آسيه) با دستاني به سمت آسمان به نشان شفاعت ديده ميشود. در تابلوي غدير که هويتبخش شيعيان است، تصوير پيامبر و حضرت علي (ع) بر جايگاه بالا، هويت غدير خم را به تصوير کشيده است.
لازم به توضيح است استاد تابلوي کوثر را براي هديه به آستان قدس رضوي خلق کرده و اين اثر يک سال در اين موزه به معرض نمايش درخواهد آمد در حالي که تابلوي غدير خم به مدت 20 روز از 8/2/87 در معرض ديد علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
ساختمان اين موزه که در بخش مرکزي مجموعه فرهنگي- تاريخي سعدآباد قرار دارد، متعلق به دوره قاجار است. اين بنا در دوره پهلوي اول محل سکونت ملکه عصمت همسر چهارم رضاخان بود که در دوران محمدرضا پهلوي، برادر شاه و سپس سرآشپز مخصوص او سکونت داشتند و بعدها به انبار تبديل شد. بعد از انقلاب اين ساختمان بازسازي و مرمت شده و در 26 مهرماه 1380 افتتاح شد. هم اکنون آثار استاد محمود فرشچيان در آن به معرض نمايش گذاشته شده است.
115/
انتهای پیام/