سلطانيه مقصد جديد باستان شناسان مي‌شود

محمد حسن محبعلي ،مدير پايگاه ميراث جهاني سلطانيه با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn ) گفت:يکي از مهمترين نيازهاي پايگاه ميراث جهاني سلطانيه راه اندازي بخش پژوهشي در اين محوطه است .

وي ادامه داد :با هماهنگي‌هاي صورت گرفته با پژوهشکده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري ،اميد مي رود در سال جاري بخش پژوهشي اين مجموعه راه اندازي شود.

مدير پايگاه ميراث جهاني سلطانيه، هدف از راه اندازي بخش پژوهشي را انجام کاوش هاي باستان شناسي در داخل محوطه اين اثر تاريخي دانست و اظهار داشت :پيش بيني مي شود در سال 87 ،کاوش هاي باستان شناسي در اين محوطه توسط باستان شناسان پايگاه ميراث جهاني سلطانيه آغاز شود.

به گفته وي، اعتبارات لازم جهت راه اندازي بخش پژوهشي از محل اعتبارات پايگاه تامين خواهد شد .

محبعلي تاکيد کرد : با راه اندازي فعاليت هاي باستان شناسي در محوطه گنبد سلطانيه ،آمار گردشگران اين اثر تاريخي افزايش يابد.

لازم به ذکر است ،گنبد سلطانيه که از ميراث جهاني به شمار مي آيد، در شهر سلطانيه در 35 کيلومتري شهر زنجان واقع شده و بناي آن به دستور سلطان محمد خدابنده از سال 704 هجري قمري شروع و پس از 9سال در تاريخ 713 هجري قمري پايان يافته است. اين گنبد با 5/48 مترارتفاع و 6/25 متر قطر دهانه يکي از بناهاي عظيم تاريخي جهان است.

گنبد سلطانيه (به روايتي) براساس طرح آرامگاه غازان خان که آن نيز از بناي آرامگاه سلطان سنجر در مرو الهام گرفته، ساخته شده با اين تفاوت که پلان آرامگاه سلطان سنجر مربع و پلان گنبد سلطانيه هشت ضلعي است.

اگرچه تا حد زيادي معماري آرامگاه سلطان سنجر در بناي سلطانيه تاثير گذاشته بود اما جنبه ابتکاري در بناي اخير به حدي است که آن را به صورت يکي از شاهکارهاي هنر و معماري ايران در آورده است که بعدها نمونه و الگويي براي احداث تعداد زيادي بنا شد. معماري گنبد سلطانيه را سيد علي شاه انجام داده است.


116/



انتهای پیام/

کد خبر 1387021010