طرح آسيب شناسي قلعه شوش تهيه و اجرا مي‌شود

محمد رضا چيت ساز با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn) گفت :برنامه‌هاي پايگاه ميراث فرهنگي شوش در سال 87 تدوين شده و با تصويب در هيات راهبردي پايگاه، عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد.

وي ادامه داد :همچنين ساماندهي اشياي موجود در انبار قلعه،محوطه سازي و حصار کشي اطراف محوطه تاريخي شوش از برنامه‌هاي اصلي تدوين شده براي مرمت و حفاظت محوطه تاريخي شوش در سال 87 خواهد بود.

وي با بيان اينکه فعاليت‌هاي پايگاه ميراث فرهنگي شوش همسو با اهداف سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان خواهد بود، اظهار داشت :برنامه‌هاي تدوين شده در ابتدا به ترتيب اولويت و سپس به صورت موازي با يکديگر اجرا مي‌شود.

چيت ساز در خصوص برنامه هاي اين پايگاه در راستاي حفاظت و مرمت قلعه شوش گفت :تهيه طرح آسيب شناسي قلعه شوش و اجراي آن يکي از مهمترين برنامه‌هاي پايگاه براي حفاظت اين قلعه است.

وي افزود:همچنين ساماندهي بيش از 90 هزار شي باستاني و تاريخي از دوره نوسنگي تا به امروز که در انبار هاي قلعه نگهداري مي‌شود در دستور کار پايگاه قرار گرفته است.

سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش خاطرنشان کرد :از آنجا که طي سالهاي متمادي انبارهاي قلعه دچار آسيب شده اند درنظر داريم با خارج کردن اشياي موجود در آن ،نسبت به مرمت انبار ها اقدام کنيم .همزمان با انجام اين پروژه اشياي موجود در قلعه نيز ساماندهي و براي آنهاي شناسنامه تهيه خواهد شد.

چيت ساز،محوطه سازي و حصار کشي در محوطه تاريخي شوش را از ديگر اقدامات اين پايگاه در راستاي حفاظت آثارتاريخي موجود در اين محوطه دانست.

وي درباره چگونگي ساماندهي محوطه شوش گفت :اولين اقدام در اين راستا تهيه طرح اسکن ليزر و مستندسازي آثار موجود در محوطه است.


سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش تصريح کرد :ساخت کيوسک هاي اطلاع رساني ،ايجاد راه دسترسي ،مسير بازديد از محوطه و حصار کشي از مهمترين اقدامات در راستاي ساماندهي محوطه تاريخي شوش خواهد بود.


وي به تعيين عرصه و تعين حريم درجه يک و دو محوطه تاريخي شوش اشاره کرد و گفت :بر اساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته ظرف دو ماه آينده پروژه تعيين حريم به اتمام مي رسد و براي ثبت نهايي به سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري ارسال خواهد شد.

116/

انتهای پیام/

کد خبر 1387021126