اسکندري افزود: ارايه راهکارهاي مناسب براي توسعه فرش استان در امر توليد، تحقيقات، آموزش و تجارت، شناساندن پيشينه تاريخي، ابعاد و ويژگيهاي منحصربهفرد فرش دستباف به نسل جديد، استفاده در زندگي روزمره و افزايش تقاضا از ديگر اهداف اين جشنواره است.
وي ايجاد فضاي رقابتي سالم و بسترسازي براي شکوفايي استعدادها و خلاقيتها در بين عوامل عرصه هنر و صنعت فرش، معرفي توانمنديهاي فرش استان و معطوف کردن افکار عمومي به اين سو را نيز از اهداف جشنواره عنوان کرد.
رئيس سازمان بازرگاني استان يزد يادآور شد: بسترسازي در انتشار، ترويج يافتهها و تبادل تجربيات بين بافندگان، انتقال تجربيات اين هنر به ساير استانها و سوق دادن فعالان عرصه توليد فرش در راستاي طرحهاي شاخص و محوري توسعه فرش دستباف در برنامه چهارم از انگيزههاي مهم برگزاري اين جشنواره است.
وي با اشاره به اينکه در اين جشنواره بيش از ۵۰۰ نفر از عوامل مؤثر در توليد فرش حضور دارند و از ۲۴ نفر از برگزيدگان عوامل فرش تجليل ميشود، گفت: تعداد ۵۵ هزار دارقالي در اين استان وجود دارد که حدود۷۰هزار بافنده در استان به صورت تمام وقت و نيمهوقت مشغول هستند.
اسکندري با بيان اينکه توليد سالانه ۳۰۰هزار مترمربع فرش دستباف در استان به ارزش ۴۵ميليارد تومان است، افزود: ارزش صادرات استان در هر سال حدود ۴۰۰هزار دلار است.
هم چنين همزمان با برگزاري نخستين جشنواره فرش دستباف استان يزد، نمايشگاه فرش دستباف نيز در يزد گشايش يافت.
اين نمايشگاه در فضايي به وسعت يکهزار مترمربع و در ۴۴غرفه به مدت چهار روز براي بازيد علاقهمندان دايراست.
گفتني است که ۲۴نفر از بافندگان و دستاندرکاران برتر و نمونه فرشدستباف استان در نخستين جشنواره فرش يزد تجليل شدند. 111
انتهای پیام/