وي با بيان اينکه احکام اين کميته صادر شده است، خاطرنشان کرد: اولين جلسه اين کميته هفته آينده در معاونت ميراثفرهنگي تشکيل ميشود و در اين کميته درباره اقدامات لازم برنامهريزي و تصميمگيري ميشود.
صابري افزود: وظيفه اين کميته با توجه به نام آن شناسايي و ساماندهي مقابر، مفاخر و يادمانهاي فرهنگي است و با توجه به حساسيت ايجاد شده روي مفاخر ايران و تهيه فهرست 1500 از مفاخر از سوي پژوهشکده فرهنگ و تمدن، هماکنون تمرکز اين کميته بر همين موضوع است.
مدير کل دفتر حفظ و حياي محوطهها و آثار تاريخي درباره اختصاص يک ميليارد تومان اعتبار اين کميته خاطرنشان کرد: از اين ميزان 600 ميليون تومان تخصيص داده شد که در کميته بودجه کسر و تنها بين 300 تا 400 ميليون تومان آن اختصاص داده شده است.
به گفته وي ساماندهي و احياي مقابر و يادمانهاي فرهنگي ايران در خارج از مرزها ضرورت دارد؛ چه مفاخر و مشاهير ايرانزمين به عنوان ميراث و ثروت فرهنگي مطرح است.
انجام اقدامات پژوهشي از سوي پژوهشگاه و کارهاي مربوط به احيا و ساماندهي از ديگر موضوعاتي است که صابري به آن اشاره کرد و گفت: فعاليتهاي اين کميته در راستاي صندوق مرمت در يونسکو است و قطعاً اين اقدامات مکمل فعاليتهاي صندوق است.
وي اظهار داشت: مفاخر، مشاهير و يادمانهاي فرهنگي بخشي از ثروت فرهنگي يک کشور به حساب ميآيد، حتي اگر اين مفاخر در خارج از مرزهاي جغرافيايي يک سرزمين باشد اين موضوع نبايد موجب فراموشي نقش آنها در توسعه و گسترش فرهنگ و تمدن ايراني شود.
بنا بر اين گزارش در اين کميته فريبرز دولتآبادي معاون ميراث فرهنگي، خوانساري سرپرست پژوهشکده فرهنگ و تمدن، دکتر محقق رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، دکتر رايتي، دکتر عدل و سياوش صابري حضور دارند.
115/
انتهای پیام/