وي افزود: هنوز زمان دقيق برگزاري هفته فرهنگي هند در ايران مشخص نشده است اما احتمالاً اين هفته فرهنگي در پاييز 1387 برگزار مي شود.
مشايي با اشاره به مذاکره براي توسعه روابط فرهنگي و گردشگري دو ملت، خاطرنشان کرد: در اين ديدارمعاون رئيس جمهور هندوستان ضمن موافقت خود مبني بر توسعه روابط، اعلام کرد روابط دو کشور ايران و هند در طول تاريخ بسيار گسترده بوده است و هيچ کشوري به اندازه ايران و هند روابط عميق و ديرينه نداشته است.
معاون رئيس جمهور همچنين به ديدار خود با وزير فرهنگ و گردشگري هند اشاره کرد و گفت: در اين ديدار نيز درباره ضرورت هاي همکاري در سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ميان دو کشور صحبت و تبادل نظر شد.
وي ادامه داد: قرار است در اين زمينه نظرات دو کشور در قالب تفاهم نامه اي تنظيم شود و اين تفاهم نامه در سفر وزير فرهنگ و گردشگري هند به ايران امضا شود.
به گفته رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زمينه توسعه گردشگري به ويژه گردشگري فرهنگي براي دو کشور وجود دارد و ايران آمادگي خود را براي توسعه اين روابط اعلام کرده است.
مشايي همچنين از برگزاري همايش سه هزار سال تعامل فرهنگي مشترک ايران و هند همزمان با برگزاري هفته فرهنگي ايران در هند خبر داد و گفت: اين همايش عصر امروز با حضور فرهيختگان، ادبا و پژوهشگران ايراني و هندي افتتاح مي شود و برخي از روساي پژوهشکده هاي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي نيز درباره تاريخ و تمدن ايران سخنراني مي کنند.
وي افزود: همچنين قرار است همزمان با برگزاري اين همايش از 10 نفر خادمان فرهنگي دو کشور که نقش موثري در توسعه روابط ايران و هند داشته اند تقدير شود.
معاون رئيس جمهور درباره ساير برنامه هاي روز دوم هفته فرهنگي ايران درهند گفت: امشب ديداري با برخي شخصيت هاي فرهنگي و گردشگري هند در سفارت ايران در دهلي داشته تا ظرفيت هاي گردشگري ايران به منظور افزايش انگيزه براي بازديد از ايران، براي آنها تبيين شود.
مشايي در بخش ديگري از گفتگوي خود با ميراث آريا با اشاره به اين موضوع که زبان فارسي 800 سال زبان رسمي هندي ها بوده است، اظهار داشت: تمدن ايران در هند بسيار غني است و ميليون ها نسخه خطي و سند اجتماعي، فرهنگي، تاريخي به زبان فارسي در هند وجود دارد.
وجود 10 ميليون نسخه خطي به زبان فارسي در دهلي نو از ديگر نکاتي بود که معاون رئيس جمهور به آن اشاره کرد و گفت: عمق روابط فرهنگي و تاريخي ايران و هند به اندازه اي است که بسياري از شخصيت هاي هندي تحت تاثير فرهنگ ايراني – اسلامي قرار گرفته و موجب خلق آثار تاريخي و ميراث مشترک معنوي شده اند.
لازم به ذکر است که نخستين هفته فرهنگي ايران در هند شب گذشته (11 ارديبهشت ماه) در محل موزه ملي دهلي گشايش يافت.
115/
انتهای پیام/