وي اطمينان داد: کارشناسان ميراثفرهنگي در تمامي مراحل تهيه اين طرح و مطالعات نظارت کامل دارد تا اين برج بر خلاف قوانين ميراث فرهنگي مرمت نشود.
مختاري با بيان اينکه تهيه طرح مرمتي اين برج پيچيدهتر از ساير بناهاي تاريخي است، خاطرنشان کرد: برج آزادي ساختماني بتوني است و تهيه طرح مرمتي و آسيبشناسي با توجه به بتوني بودن اين ساختمان پيچيدهتر از ساير ساختمانها و بناهاي تاريخي است.
به گفته کارشناس ناظر سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران براي تهيه طرح مرمتي برج آزادي بايد از فناوري و علم روز دنيا استفاده شود.
بنا بر اين گزارش،عمليات بازپيرايي و بهسازي محوطه برج آزادي در سال گذشته انجام و همزمان با 22 بهمن سال گذشته فاز اول مرمت آن به اتمام رسيد.
\"حجتالله ملاصالحي\"، مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري تهران چندي پيش اعلام کرده بود: بدنه برج به مرمت و ساماندهي نياز دارد و به همين دليل کار مرمت برج مطابق با معيارها و ضوابط سازمان ميراثفرهنگي انجام خواهد شد.
به گفته وي يکي از اقدامات مرمتي اين برج کشيدن يک لايه روکش روي برج به منظور جلوگيري ازجذب آلودگي هوا است.
در سال 1345 طرح ساخت برجي براي تهران به مناقصه گذاشته شد و از ميان طرحهاي فراوان، طرح \"حسين امانت\"، مهندس 26 ساله دانشگاه تهران موردتوجه قرار گرفت و بعد از تصويب، عمليات اجرايي آن در سال 1347 آغاز شد و بعد از مدت 30 ماه، در تاريخ 24 مهرماه 1350 افتتاح شد.
اين برج هم سمبل معماري ايران است و هم بعدها خاطرات ملت در روزهاي انقلاب در آن شکل گرفت.
در معماري برج آزادي، سعي شده است که رهاوردهاي فرهنگ و تمدن ايراني به تاريخ جهاني را که در طول اعصار و قرون شکل گرفته، به نمايش درآيد.
اين برج در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده وگوياي بازمانده از تحولات مهم تاريخي در تهران است.
115/
انتهای پیام/