حمام تاريخي تهران در اسکلت‌هاي آهني محصور شد

مهدي معمارزاده کارشناس فني سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: حمام گلشن از جمله حمام‌هاي تاريخي استان تهران است که معماري آن متعلق به دوره قاجاري است.

وي با بيان اينکه استخر اين حمام يکي از بزرگترين استخرهاي حمام‌هاي تهران بوده‌ است، افزود: تا چند سال پيش به دليل قرار گرفتن اين حمام در پشت مغازه‌هاي فرش‌فروشي بازار هيچ‌کس از وجود اين حمام خبر نداشت. اما به طور اتفاقي اين حمام شناسايي و سپس در فهرست آثار ملي کشور ثبت شد.

معمارزاده اظهارداشت: مالک اين حمام خود از جمله علاقه‌مندان ميراث‌فرهنگي است و بعد از ثبت ملي اين بنا، مالک خود شروع به مرمت اين بناي تاريخي کرد. اما مالک براي تأمين اعتبار مجبور به فروش بخش شمال غربي حمام شد.

به گفته اين کارشناس فني، مالک بخش شمال‌غربي هم‌اکنون مشغول ساخت، ساختماني چهار طبقه در عرصه اين حمام تاريخي است. اين در حالي است که با ساخت چهار طبقه علاوه بر عرصه حمام گلشن، حريم منظري امامزاده سيد اسماعيل و آب‌انبار سيداسماعيل نيز مخدوش مي‌شود.

وي تأکيد کرد: بارها و بارها به شهرداري منطقه 12 مبني بر توقف ساخت و ساز و تخريب دو طبقه از اين ساختمان نامه زده شده است. اما هنوز شهرداري منطقه 12 در اين زمينه اقدامي نکرده است.

معمارزاده اظهار داشت: درصورت دخالت شهرداري منطقه مي‌توان آهن‌هاي جانمايي شده را به اندازه ارتفاع دو طبقه بريد و تنها اجازه ساخت دو طبقه ساختمان به مالک داده شود.

حمام تاريخي گلشن در خيابان مصطفي خميني(ره) روبه‌روي امامزاده سيداسماعيل قرار دارد. قنات ساخته‌شده براي اين حمام همچنان مورد استفاده است. ضمن آنکه به گفته معمارزاده آهک‌بري‌کارشده در اين بنا در نوع خود بي‌نظير است.

به گفته وي، حمام گلشن از جمله حمام‌هاي شهر تهران بوده که در دوره قاجار و در ماه مبارک رمضان به ثروتمندان و شاهزادگان قاجاري تعلق داشته است. به دليل وجود استخري بزرگ در اين حمام، شاهزادگان قاجاري در شب‌هاي ماه مبارک رمضان به اين حمام مي‌رفتند.

کارشناس فني سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران يادآور شد: اقدامات حقوقي مربوط به شکايت از فردي که در حال ساخت و ساز غير مجاز است، از سوي معاونت حقوقي استان انجام شده است.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387021410