وي ادامه داد: از آنجا که سفال در باستانشناسي يک مبحث اساسي است و بيشترين يافته را در ميان مواد فرهنگي از بررسي و کاوشها شامل ميشود لزوم وجود کتابشناسي سفال امري ضروري به نظر ميرسد.
مهرانديش خاطرنشان کرد: اين کتاب مشتمل بر دو بخش فارسي و غيرفارسي بوده و حدود دو هزار منبع از قبيل مقاله، کتاب و پاياننامه را شامل ميشود.
رئيس کل موزه ملي ايران اين کتاب را حاصل تلاشهاي گروه پژوهش سفال موزه ملي ايران از نيمه دوم سال 85 تاکنون برشمرد و اظهارداشت: اين مجموعه داراي فهرست راهنماي مختلف مانند فهرست راهنماي پژوهشگران، فهرست راهنماي نام محوطههاي باستاني و دورههاي فرهنگي گوناگون در ايران است که از دوره فرهنگي تا دوره اسلامي را دربرميگيرد.
به گفته وي، اين موضوع سبب ميشود پژوهشگران بتوانند با بهرهگيري از سيستم کدگذاريشده منابع و يکي از ويژگيهاي يادشده به راحتي به منبع موردنظر خود دست يابند.
مهرانديش از ديگر ويژگيهاي اين کتاب را دارا بودن نقشه راهنماي محوطههاي باستاني مهم ايران و همچنين وجود يک جدول گاهنگاري مقايسهاي جامع مشتمل بر تمام مناطق فرهنگي ايران برشمرد.
بنابراين گزارش، گروه پژوهش سفال موزه ملي ايران، وظيفه ساماندهي، نگهداري، ثبت و ضبط علمي و کارآمد سفال پژوهشي را برعهده دارد.
115
انتهای پیام/