ضرورت ايجاد کارگاه‌هاي آموزشي گيوه بافي در استان يزد

به گزارش ميراث آريا(chtn)و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان يزد ؛رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يزد در خصوص اين هنر دستي گفت: بايد برنامه ريزي ويژه براي حفظ و احياي اين هنر از جمله برگزاري نمايشگاه‌هاي داخلي و خارجي صنايع دستي ، ايجاد کارگاه‌هاي آموزشي گيوه بافي و حمايت از هنرمندان در اين عرصه انجام شود.

عزيزالله سيفي با بيان اينکه گردشگران زيادي گيوه را به عنوان يک صنايع دستي براي دوستان خود به ارمغان مي‌برند ،تصريح کرد: نداشتن بازار فروش ، انگيزه پايين جوانان نسبت به يادگيري اين هنر، مشکلات نگهداري گيوه به علت سفيد بودن و پارچه اي و تهيه مواد مورد نياز به شکل اوليه از جمله دلايل رونق کم اين صنايع دستي است.

وي در ادامه گفت: صنايع دستي يزد داراي تاريخ کهن ، فرهنگ و هنري متعالي و تمدن هاي باستاني ارزنده است که بسياري از ارزش هاي فرهنگي ، هنري ، تاريخي و اقتصادي را در بر دارد.

سيفي اظهار داشت: صنايع دستي يزد علاوه بر جنبه ماندگاري خاطرات ، يکي از راههاي تعامل فرهنگي و شناسايي آداب و رسوم يک منطقه و زمينه براي انس و الفت ملي و بين المللي است.

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛گيوه دوزي يکي از قديمي ترين صنايع دستي يزد و نوعي پاپوش مخصوص مردان روستايي است که در گذشته در تفت، مهريز، نير، روستاي هنزا، بهاباد، بغداد آباد و مهريز رواج چشمگيري داشت و در حال حاضر بيشتر در شهرستان مهريز اين صنعت رواج دارد.

پارچه نخي، چرم، نخ تابيده شده، کتيرا، جوهر نيل و ميخ از جمله مواد اوليه تهيه گيوه است.در بافت گيوه ابتدا تخت پارچه‌اي را به وسيله کهنه نمناک مي‌کوبند و بعد از تابيده شدن با چرم گاو، کتيرا و نخ به يکديگر متصل مي‌کنند.

در گيوه بافي مراحله تخت کشي آن توسط مردان و مرحله رويه بافي توسط زنان انجام مي‌شود. گيوه با تخت پلاستيکي دوام بيشتري دارد و در گذشته بيشتر مورد استفاده قرار مي گرفت. گيوه پارچه اي به علت ظرافت بيشتر در مراسم جشن و سرور استفاده مي‌شد.



چهارمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي در محل سالن نمايشگاه واقع در بلوار جانباز يزد از پانزدهم ارديبهشت به مدت 6 روز بر پا مي‌شود.

در اين نمايشگاه، استان‌هاي سراسر کشور صنايع دستي خود را در 150 غرفه در معرض نمايش مي گذارند.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1387021640