وي در ادامه اين بيانه آورده است: يکي از مهمترين راههاي قديمي که از ايران عبور ميکرد جاده ابريشم به طول 8000 کيلومتر است که استانبول را به شيان متصل ميکند اين جاده از شمال شرق ايران به هرات راه داشته واز مشهد و ري عبور کرده و از طريق تبريز و همدان به عراق و استانبول ميرسد. موقعيت مهم استراتژيک و ژئوپولتيک ايران از دوران باستان موجب شده که گروههاي فرهنگي منطقه به سوي ايران جلب شوند و ايران به مرکز علم، هنر، ادبيات و شاهکارهايي از معماري تبديل شود،اين عوامل سبب پيدايش ميراثهاي فرهنگي بيبديل ملموس و ناملموس در ايران شده است.
وي ادامه داد: ميراث فرهنگي غني ايران در بستري از مناظر بديع و تنوع آب و هوايي قرار گرفته که جغرافياي طبيعي آن را تشکيل ميدهد. آثاري مانند تخت جمشيد، نقش رستم، چغازنبيل، تخت سليمان، ارگ بم و بيستون از آثار دوره قبل از اسلام است که در فهرست ميراث جهاني يونسکو ثبت شدهاند.
همچنين آثار دوره اسلامي مانند حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد مقدس، مسجد امام اصفهان، مسجد جامع يزد، گنبد سلطانيه زنجان نيز از جمله آثاري هستند که از اهميت ويژهاي برخوردارند.
در ادامه اين بيانيه آمده است: جوامع قومي متنوع، هنر، صنايعدستي، غذاهاي سنتي، آداب و رسوم و سنن، وجود روستاهاي سنتي و بيش از 38 روستاي نمونه گردشگري نمونههاي برجستهاي هستند که از نظر گردشگري بينالمللي بسيار حائز اهيمت هستند.
بر اساس همين داشتهها چشمانداز و اهداف توسعهاي در بخش ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري که نشانگر اهميت گردشگري فرهنگي از ديدگاه جمهوري اسلامي ايران است تديون شد.
وي ادامه داد: دست يافتن به جايگاه واقعي ايران به عنوان يکي از غنيترين، کهنترين و تاثيرگذارترين فرهنگها و تمدنها بشري با ويژگيهاي طبيعي کم نظير و برخوردار از تعاملي سازنده و الهام بخش در عرصه بينالمللي، برخورداري از نظام به روز، کارآمد و بهرهمند از دانش و فناوري مرتبط در سطح جهاني، توانايي در توليد علم، فنآوري با اتکا، بر منابع انساني و دانش پايه و ماهر و مسئوليت پذير، سرمايهاجتماعي رو به رشد مبتني بر اصول اخلاقي و ارزشهاي ملي و مقتضيات فرهنگي جغرافيايي و تاريخي کشور ، برخورداري از نظام برنامهريزي هدفمند با اقتصادي سالم، رقابت پذير با رشد و شتاب مناسب و تعامل با اقتصاد جهاني با ايفاي نقش موثر در اقتصاد ملي و مزيتهاي نسبي فرهنگي، تاريخي و طبيعي کشور از جمله اهداف گسترده اين چشمانداز است.
وي در ادامه بر بهرهمندي از آثار فرهنگي، تاريخي، طبيعي و هنرهاي سنتي متکي بر نظام جامع، شناخت و پژوهش، حفاظت و احيا، ارتقا و بهره برداري خردمندانه، در تعامل سازنده و هدفمند با حيات فرهنگي- اجتماعي و اقتصادي، تقويت حس مسئوليت عمومي، تحکيم هويت هويت ملي و وفاق اجتماعي، بهرهمند از گردشگري پر رونق، با محصولات متنوع، بازارهاي سامان يافته، خدمات استاندارد دستيافته به جايگاه برتر گردشگري منطقه و يکي از قطبهاي گردشگري جهان به ويژه جهان اسلام را از ديگر اهداف اين سازمان عنوان کرد.
دستيابي به شناخت جامع، متوازن و عميق گستره جغرافيايي و تاريخي حضور و نفوذ فرهنگ و تمدن ايران در خصوص ميراث فرهنگي و هنرهاي سنتي، معرفي فرهنگ و تمدن غني و ظرفيتهاي فرهنگي، تاريخي و طبيعي کشور و بهرهمندي از هويت ملي و ظرفيتهاي آن براي تثبيت و ارتقاء بر جايگاه تمدن ايران در جهان، تعامل هدفمند و سازنده بينالمللي با تاکيد بر کشورهاي اسلامي در بخش ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و غيره نيز از ديگر اهداف در نظر گرفته شده براي ارتقا گردشگري ايران است .
مشايي در اين بيانيه آورده است که توسعه پايدار گردشگري با ديدگاه فرهنگي در دستور کار دولت جمهوري اسلامي ايران قرار گرفته و در همين راستا ما از هرگونه پيشنهاد همکاري در سطوح دو جانبه و چند جانبه به ويژه با کشورهاي عضو کميسيون همکاريهاي اقتصادي- اجتماعي آسيا – اقيانوسيه (اسکاپ) استقبال ميکنيم و علاقمنديم برنامههاي همکاري مشترکي با نظارت دبيرخانه اسکاپ در سطح منطقه براي ترويج بيش از پيش اين نوع تبادلات فرهنگي گردشگري و تسهيل مقدمات آن داشته باشيم.
105
انتهای پیام/