وي افزود: در فاز اول 120 ميليون تومان براي مطالعه و طراحي اختصاص داده شده است و قرار است 100 ميليون تومان نيز براي فاز دوم به اين سايتموزه اختصاص داده شود.
به گفته نصرتي قرار است سايتموزه گوهر تپه در بخشهايي که حفاري و کاوش باستانشناسي صورت ميگيرد، تجهيز و آماده بهرهبرداري شود.
وي ادامه داد: اين مجموعه موزهاي و گردشگري شامل سايت موزه باستان شناسي و مردم شناسي گوهرتپه، موزه طبيعي و محيط زيست مازندران و غار موزههاي هوتو، گميشان و کمربند است که محوطهاي با مساحت 50 هکتار را شامل ميشود. يک محوطه 20 در 15 کيلومتر نيز به ساخت کمپينگ اختصاص مييابد.
نصرتي درباره اهميت راهاندازي اين سايت موزه به ميراث آريا گفت: در اين منطقه باستاني تاريخ نزديک به 400 هزار سال سکونت بشر وجود دارد. باستانشناسان شواهدي از دوره پارينه سنگي، تا ميان سنگي و فرا در اين منطقه بدست آوردهاند. همچنين نشانههايي از عصر آهن تا دوره پارتها و ساساني و اسلامي نيز در لايههاي به دست آمده از اين منطقه وجود داشته است.
بنا بر اين گزارش، تپه باستاني گوهرتپه که در نزديکي بهشهر واقع شده است، يکي از کهنترين تپههاي باستاني کشور به شمار ميآيد. اين تپه داراي لايههاي تمدني گسترده اي است. براساس آخرين يافتههاي تيم باستانشناسي سابقه زندگي در اين منطقه به بيش از 400 هزار سال پيش ميرسد. اين تپه باستاني با وسعتي بيش از 50 هکتار نشان از استقراري توام با پيشرفت و گسترش داشته است. براساس مستندات به دست آمده ظاهراً اين پيشرفت ثمره رقابت ميان اين منطقه با ديگر محوطههاي باستاني اطراف بوده است.
115/
انتهای پیام/