خوشه‌هاي صادراتي گردشگري و صنايع دستي ايجاد مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) وزيران عضو کميسيون اقتصاد در جلسه دوم ارديبهشت ماه خود آيين‌نامه ساماندهي خوشه‌ها و شبکه‌هاي صادرات‌گراي کسب و کار را تصويب کردند. هدف از تدوين اين آيين‌نامه، افزايش سطح رقابت‌پذيري صادرات کشور، کاهش موانع ناشي از انـدازه بنگاه‌ها و حمـايت از کار جمعي و مشـترک آنها در صادرات و بـه ويژه هدايت بخشـي از منابع پيـش‌بيني شده جـهت گستـرش بنگـاه‌هاي کوچک اقتـصادي زودبازده و کارآفرين از طريق ايجاد، توسعه و ارتقاي خوشه‌ها و شـبکه‌هاي صادرات‌گرا است.

بر اساس اين مصوبه خوشه‌هاي صادرات‌گراي کسب و کار در تمام زير بخش‌هاي صنعت و معدن، خدمات و کشاورزي ، فرهنگي، هنري، صنايع خلاقه، ترانزيت و حمل و نقل، تجارت مرزي، صنايع دستي، فرش دستباف، اصناف، خدمات بهداشتي، خدمات آموزشي، فناوري اطلاعات، گردشگري، صنايع‌نوين و در سطوح ملي، منطقه‌اي، استاني و محلي توزيع مي‌شوند.

بر اساس اين آيين‌نامه، کميسيون اقتصاد دولت، تنظيم راهبردها و خط‌مشي‌هاي توسعه خوشه‌هاي صادرات‌گرا، تعيين مشوق‌ها و کمک‌ها و رفع موانع را برعهده خواهدداشت و در موارد مربوط به خوشه‌هاي مزبور از وزيران ساير وزارتخانه‌هاي ذيربط جهت حضور در جلسه دعوت به عمل خواهدآمد.

کار گروه کارشناسي توسعه خوشه‌ها و شبکه‌هاي صادرات‌گرا با عضويت نمايندگان دستگاه‌هاي عضو شورا و ساير دستگاه‌هاي ذيربط حسب مورد تشکيل و دبيرخانه آن در وزارت بازرگاني (سازمان توسعه تجارت ايران) مستقر مي‌شود.

بر اساس اين آيين‌نامه ، بانک مرکزي موظف است نسبت به تخصيص منابع ارزي و هدايت بخشي از تسهيلات بانکي به سمت خوشه‌هاي صادرت‌گرا کرده و بانـک‌هاي تجاري و تخـصصي و به ويژه بـانک توسعـه صـادرات ايران نيز بايد نسبت به ارائه تسهيلات مالي اقدام کنند.

بر اساس اين مصوبه دولت، همه دستگاه‌هاي اجرايي به منظور کمک به توسعه خوشه‌هاي صادراتي عهده‌دار شناسايي و معرفي خوشه‌هاي صادرات‌گرا مرتبط با مأموريت هر دستگاه در مناطق مختلف کشور، کمک به برگزاري دوره‌هاي آموزشي فني و تخصصي توليدي با کيفيت بهتر جهت نيروهاي انساني مورد نياز خوشه‌ها، اطلاع‌رساني و فرهنگ‌سازي در بخش فعاليت مربوط به مزاياي خوشه‌ها و توسعه خوشه‌ها در بخش، انتخاب و اولويت‌گذاري توسعه خوشه‌ها از ميان خوشه‌هاي بالفعل و بالقوه صادراتي براساس معيارهاي گزينش هستند.

همچنين طراحي چارچوب‌هاي سامان‌دهي و توسعه خوشه‌ها، هدف‌گذاري و برنامه‌ريزي توسعه خوشه‌ها، معرفي افراد و دفاتر واجد شرايط به عنوان عاملان توسعه خوشه‌ها و يا تيم‌هاي توسعه خوشه‌ها، تهيه فهرست‌هاي تلفيقي خوشه‌هاي صادرات‌گرا در سطح ملي و استاني و فهرست اولويت‌هاي سرمايه‌گذاري، ارائه فهرست‌هاي مربوط به مراجع ذيربط، بانک‌ها و ساير نهادهاي تخصصي، اطلاع رساني فهرست‌ها به متقاضيان سرمايه‌گذاري جهت استفاده از تسهيلات بنگاه‌هاي زودبازده و ساير تسهيلات و منابع و حمايت و پشتيباني از طرح‌هاي توسعه خوشه‌ها در تمام مراحل از جمله ديگر وظايف اين دستگاه‌هاي اجرايي است.

بر اساس اين آيين نامه، حمايت‌هاي مالي دستگاه‌هاي اجرايي از خوشه‌هاي صادراتي شامل کمک‌ها، مشوق‌ها و حمايت‌هاي مستقيم اجرايي مالي به صورت هدفمند و براي مدت محدود تا گذر خوشه از مرحله اوليه راه‌اندازي خواهد بود و شامل جوايز صادراتي نيز مي‌شود.

نحوه عمل و چگونگي اجراي طرح‌ها در دستگاه‌هاي اجرايي در رابطه با خوشه‌هاي صادرات‌گرا توسط وزارتخانه‌هاي بازرگاني و صنايع و معادن تهيه و پس از تصويب در کميسيون اقتصاد دفتر هيئت دولت از سوي کميسيون مذکور ابلاغ خواهدشد و دستگاه مربوط موظف است، برنامه مستمر آموزشي توسعه خوشه‌ها را ظرف سه ماه پس از ابلاغ اين آيين‌نامه تدوين و در اختيار موسسات آموزشي مورد تأييد خود قرارداده و بر اجراي آن نظارت کند. /105

انتهای پیام/

کد خبر 1387022346