قديمي‌ترين مسجد خراسان رضوي به بهره برداري رسيد

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، سياوش صابري، مدير کل بناها و محوطه هاي تاريخي کشور و مدير پايگاه توس با اعلام اين خبر گفت: در جريان کاوش‌هاي باستان‌شناسي که از سال 1383 در شهر توس آغاز شد،40 ستون از ستون‌هاي مسجد- مدرسه توس که در شمار آخرين آثار باقي‌مانده اين شهر پيش از حمله مغول است کشف و مرمت شد تا در برابر ديد پژوهشگران و معماران قرار گيرد.

وي اهميت اين مسجد- مدرسه را در معماري و منحصر به فرد بودن آن دانست و افزود: اين مسجد، جزء نخستين مساجد ساخته شده در ايران است که فاقد ايوان و گنبدخانه بوده و روند تحول ستون در مسجدهاي سبک خراساني را در آن به روشني مي‌توان دنبال کرد.

صابري ادامه داد: همچنين مسجد توس، تنها کاوش صورت گرفته در شهر قديم تابران توس است که به قرن پنجم هجري قمري و پيش از حمله مغول بازمي‌گردد.

صابري با اشاره به چگونگي مرمت اين بنا گفت: مرمت مسجد توس، يکي از دقيق‌ترين و اصولي‌ترين مرمت‌هايي است که با امکانات فعلي به انجام رسيده و مورد تأييد کميته فني معاونت ميراث فرهنگي و شوراي فني- راهبردي استان نيز قرار گرفته است.

مدير پايگاه توس، اظهار داشت: نقشه فرضي مسجد موجود است و 40 ستون کشف شده، زير يک پوشش موقت قرار مي‌گيرند تا برنامه دقيقي براي پايش آنها تدوين شود.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387022423