تشکيل کميته مشترک براي تسريع در همکاري‌هاي ايران و بلغارستان

به گزارش ميراث آريا(CHTN) اسفنديار رحيم مشايي در ديدار با پيتر موتافچيف وزير حمل و نقل بلغارستان و هيات همراه که براي شانزدهمين نشست کميسيون مشترک اقتصادي دو کشور در تهران به سر مي‌برد، ارتقاي سطح همکاري و تعامل بين دو کشور را خواستار شد و افزود: از سوي دولت ايران هيچ سطحي براي گسترش روابط بين دو کشور وجود ندارد.

وي با ارائه پيشنهاد تشکيل کميته مشترک براي تسريع در همکاري‌هاي دو کشور گفت: در اين کميته بايد اقدامات لازم براي توسعه روابط دو کشور از جمله توسعه خطوط پروازي که براي توسعه گردشگري لازم و ضروري است پيگيري شود.

وي با بيان اينکه با برگزاري تورهاي آشناسازي، خبرنگاران و دست اندرکاران گردشگري بلغارستان مي‌توانند با ايران آشنا شوند، افزود: بايد برگزاري هفته‌هاي فرهنگي در دو کشور را توسعه دهيم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با تاکيد بر همکاري‌ها دو کشور درحوزه طبيعت‌گردي تصريح کرد: علاوه بر اين ما مي‌توانيم درحوزه خفاظت از آثار تاريخي، همکاري‌هاي موزه‌اي و استفاده از ظرفيت‌هاي علمي در زمينه صنايع دستي همکاري داشته باشيم.

مشايي با بيان اينکه روابط بين ايران و بلغارستان بسيار قديمي است، تصريح کرد: علاوه بر روابط تجاري بين تجار و بازرگانان ايراني حداقل 10 سال روابط بين دو کشور وجود داشته است.

وي افزود:به دليل ظرفيت‌هاي دو کشور اين روابط مي‌تواند خيلي بهتر از اين باشد به شرط اينکه ظرفيت‌ها را بشناسيم و برنامه‌ريزي کنيم تا بتوانيم به خوبي از ظرفيت‌ها استفاده کنيم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خاطرنشان کرد: يکي از اين ظرفيت‌ها توريسم و گردشگري است که بايد تلاش کنيم مردم دو کشور ارتباطات بيشتري با هم داشته باشند و شناخت دو ملت از هم بيشتر شود.

مشايي گردشگري را کوتاه‌ترين راه براي شناخت بيشتر مردم دو کشور از يکديگر دانست و افزود: براساس نظر دولت جمهوري اسلامي ايران مناسبات ايران و بلغارستان به طور نامحدود قابل توسعه است.

وي با اشاره به جاذبه‌هاي ايران در حوزه گردشگري و تنوع اين جاذبه‌ها تصريح کرد: تنوع جغرافيايي موجب تنوع در معيشت و محصولات کشاورزي و تنوع روش‌هاي مختلف زندگي درايران شده است که اين تنوع بسيار زيبا است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با بيان اينکه ايران يکي از سرمايه‌گذاران تمدن بشري است، آماري از آثار تاريخي ايران ارائه کرد و افزود: ايران براي علاقمندان به آثار فرهنگي و توريست‌هاي فرهنگي کشوري اسرارآميز است.

مشايي با بيان اينکه اگر بلغاري‌ها به ايران سفر کنند از اين سفر راضي باز خواهند گشت افزود: البته در يک سفر يک هفته يا دو هفته‌اي بخش کمي از جاذبه‌هاي ايران قابل ديدن است.

وي گفت: ادبيات، هنر، شعر، عرفان و فلسفه در ايران هم بسيار عميق است و هم بسيار وسيع، هميشه در ايران چند هزار شاعر زندگي مي‌کنند که بسياري از آنان براي جهانيان شناخته شده هستند.

مشايي افزود: از نظر عرفان و فلسفه هم در ايران دانشمندان بزرگي بوده‌اند که در تاريخ ماندگار شده‌اند و در عرفان هم ايران شخصيت‌هاي کم نظير و يا بي‌نظير دارد.

وي تصريح کرد: با اين وجود ملت ايران تنها به آوازه تاريخي خود اکتفا نمي‌کند و بنا دارد در بالاترين سطوح علمي حرکت کند و ما شاهد پيشرفت‌هاي ايران در زمينه‌هاي مختلف مانند انرژي هسته‌اي، ماهواره، نانوتکنولوژي، علم پزشکي و ديگر حوزه‌ها هستيم.

مشايي با بيان اينکه جامعه‌اي که فرهنگي باشد عميق و به همين دليل آرام است افزود: اين درست در مقابل تبليغاتي است که عليه ما انجام مي‌شود.

وي با بيان اينکه ما بايد براي توسعه صلح در دنيا همکاري کنيم افزود: تا زماني که چند قدرت براي همه دنيا تصميم بگيرند صلح برقرار نمي‌شود و براي تحقق صلح همه ملت‌ها بايد در تصميم‌گيري حضور داشته باشند./105

انتهای پیام/

کد خبر 1387022453