همچنين از دو نفر نويسندگان فعال که بيشترين و بهترين بازنويسيها را از شاهنامه براي کودکان و نوجوانان منتشر کردهاند، تقدير خواهد شد.
در اين نشست مصطفي رحماندوست درباره قصه گويي و شاهنامه خواني در خانه ،محمدرضا يوسفي درباره کودکان در شاهنامه ،فرزانه اخوت درباره مقايسه بازنويسيهاي شاهنامه و مثنوي براي کودکان، منوچهر اکبرلو درباره ظرفيتهاي نمايشي شاهنامه براي کودکان سخنراني ميکنند.
همچنين آتوسا صالحي درباره تجربههاي بازنويسي شاهنامه براي کودکان و نوجوانان و مريم کريمزاد درباره بازنويسيهاي شاهنامه براي کودکان از آغاز تا امروز به سخنراني خواهند پرداخت.
همزمان با برنامه از پديدآورندگان فعال در زمينه معرفي شاهنامه براي کودکان تقدير به عمل خواهد آمد.
نشر مهاجر با 22 عنوان کتاب فعالترين ناشر در اين زمينه بوده است که تمامي اين کتابها به قلم مرحوم محمود مشرف تهراني (م.آزاد) نوسينده و شاعر محجوب کودکان پديد آمده آمده است.
نشر چشمه با مجموعه 14 جلدي داستانهاي شاهنامه براي نوجوانان به قلم سيدعلي شاهري در رتبه دوم قرار دارد. ساير ناشران فعال اين زمينه به ترتيب موسسه فرهنگي طاهر، منادي ترتيب، خانه هنر، همکلاسي و افق هستند.
آتوسا صالحي با انتشار 21 عنوان کتاب براي کودکان و نوجوانان از نظر کمي و کيفي از پديدآورندگان فعال اين عرصه بوده است. همچنين محمد ميرکيايي تنها نويسندهاي است که به اقتباس از شخصيتهاي اسطورهاي شاهنامه در داستانهاي خلاق و امروزي پرداخته است که از جمله اين آثار ميتوان به تن تن و سندباد، عمو رستم و دايي سهراب اشاره کرد.
ساير نويسندگان پرکار در عرصه بازنويسي قصههاي شاهنامه زينت السدات طباطبايي، اميد پناهي آذر، حميدرضا نگهبان، شادي بيضايي و محمدحسن شيرازي بودهاند.
سمينار کودک و شاهنامه 27 ارديبهشت ماه از ساعت 30/10 تا 13 در سالن سينماي کاخ موزه نياوران برپا خواهد شد.
115/
انتهای پیام/