محمد حسن ملک ثابت تصريح کرد:با حمايت از هنرمندان و معماران اين عرصه ميتوان معماري اصيل ايراني را همراه با معماري اسلامي حفظ کرد.
وي در ادامه از ثبت ميراث معنوي و ميراث طبيعي به عنوان يکي از وظايف سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ياد کرد و افزود: معماري سنتي نيز از اهميت معنوي زيادي برخوردار است و شاهکارهاي مهندسي معماري ايراني را به وضوح نشان ميدهد.
عضو هيات علمي دانشگاه يزد نيز در ادامه همايش گفت: از لحاظ علم معماري سنت به سه دسته انساني، اجتماعي و الهي تقسيم ميشود و اثري مانند مسجد جامع يزد اثري است همراه با سبک معماري خاص که تمامي سنتها در آن رعايت شده است.
مهدوي پور ادامه داد:معماري مدرن در هر دورهاي بازتاب و نمود انديشه بشر در همان دوره يا عصر است و تکنولوژي و فناوري روز در سبک معماري مدرن نقش مهمي دارد.
عضو هيات علمي دانشکده معماري دانشگاه يزد نيز در ادامه همايش گفت: معماري در واقع طراحي و اجرا تمامي بناهاي خاص به شيوه و سبکهاي کهن و اصيل ايراني و استفاده از تزئينات خاص معماري سنتي در ساختمانها و مقرنسکاري ، گچبري ، آيينهکاري، تذهيب، تشعير و معرق است.
اولياء افزود:براي حفظ آثار باستاني و تاريخي مرمت و ساماندهي آثار در حفظ سبک معماري ايراني و اسلامي نقش مهمي را ايفا ميکند و در احيا آنها با حفظ ارزش هاي هنري و سنتي اثر ميتوان جاني تازه به بنا بخشيد.
خاطر نشان ميشود؛همايش ياد شده با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد و دانشگاه پيام نور رضوانشهر صدوق وانجمن علمي هنري کرياس برگزار شد.
ياد آور ميشود؛به مناسبت گراميداشت هفته ميراث فرهنگي و روز جهاني موزهها، نخستين همايش تخصصي معماري با محوريت ارتباط معماري سنتي و مدرن در محل سالن کنفرانس باغ دولت آباد برگزار شد.
هدف از برگزاري اين همايش آشنايي بيشتر شرکت کنندگان با اصول حاکم بر معماري سنتي و مدرن و تبيين ارزشها و قابليتهاي معماري بود.
/104
انتهای پیام/