تأسيس دفتر مطالعات مشترک بين‌الدولي با کشورهاي همسايه

سيد طه هاشمي رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: ايران با بسياري از کشورهاي همسايه مانند افغانستان، تاجيکستان، ترکمنستان مشترکات فرهنگي دارد. به همين منظور در سال گذشته در ديدار با سفراي اين کشورها‌ پيشنهاد داده شد تا دفتر مطالعات مشترک بين‌الدولي راه‌اندازي شود.

وي با بيان اينکه اين پيشنهاد بسيار مورد استقبال سفراي کشورهاي همسايه قرار گرفت، افزود: زبان فارسي، آداب، رسوم و شعرا بسياري ميان ايران و کشورهاي همسايه مشترک است و با تأسيس اين دفتر مي‌توان اين آثار را شناسايي، مستندسازي و ثبت کرد.

به گفته هاشمي، انجام اينگونه اقدامات تأثير فراواني در اتحاد و به هم پيوستگي کشورهاي منطقه خواهد داشت.

تأسيس مرکز مشترک زبان فارسي بين ايران، ‌افغانستان و تاجيکستان از ديگر نکاتي بود که رئيس پژوهشگاه به آن اشاره کرد و گفت: با تأسيس مرکز مطالعات بين‌الدولي مي‌توان در راستاي وحدت زباني و صيانت و ترويج زبان فارسي اين مرکز مشترک را هر چه سريعتر راه‌اندازي کرد. ضمن آنکه پيش‌نويس تفاهم‌نامه تأسيس اين مرکز مشترک آماده شده است.

وي درباره تفاوت راه‌اندازي مرکز مطالعات بين‌الدولي با مرکز مطالعات منطقه‌اي ميراث معنوي به ميراث آريا گفت: راه‌اندازي مرکز مطالعات بين‌الدولي در راستاي اهداف مرکز مطالعات منطقه‌اي ميراث معنوي است؛ اين مرکز تنها در حوزه ميراث معنوي فعاليت مي‌کند.

هاشمي ادامه داد: مرکز مطالعات بين‌الدولي، جايي براي انجام پروژه‌هاي مشترک در زمينه‌هاي مختلف فرهنگي است.

بنا براين گزارش قرار است مرکز مطالعات منطقه‌اي جنوب و جنوب غرب آسيا در حوزه ميراث معنوي با همکاري ايران و يونسکو در سعدآباد ايجاد شود. به همين منظور قرار است ظرف يک ماه آينده نمايندگاني از يونسکو به ايران آمده و ظرفيت‌ها و امکانات ايران را در زمينه راه‌اندازي اين مرکز بررسي کنند./115


انتهای پیام/

کد خبر 1387022853