540 اثر تاريخي آذربايجان شرقي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، حسينعلي وکيل، مدير کل دفتر ثبت آثار تاريخي، فرهنگي و طبيعي سازمان ميراث فرهنگي در مراسم بزرگداشت ثبت هزارمين اثر آذربايجان شرقي در فهرست آثار ملي کشور گفت: ثبت آثار تاريخي در ايران از سال 1310 آغاز شده است و در همين سال استان آذربايجان شرقي نخستين استاني بود که در نخستين روز ثبت، 10 اثر خود از شهرهاي تبريز، ميانه، مرند و مراغه را در فهرست آثار ملي به ثبت رساند.

وي تاکيد کرد: تا کنون حدود 22 هزار و 700 اثر در سراسر کشور در فهرست آثار ملي قرار گرفته است که اين تعداد در مقابل آثار موجود بسيار ناچيز است و سازمان ميراث فرهنگي در نظر دارد که هر روز آثار ثبتي خود را بيشتر کند.

مدير کل دفتر ثبت آثار تاريخي، فرهنگي و طبيعي کشور ادامه داد: طبق پيش‌بيني‌ها بيش از يک ميليون اثر تاريخي در سطح کشور وجود دارد که قطعا 500 هزار اثر ارزش ثبت شدن دارد.

وي با بيان اينکه در دوران تجدد بسياري از آثار تاريخي ما اعم از کالبدي و معنوي از بين رفته است، تصريح کرد: امروز وظيفه داريم که با ثبت آثار، سنت‌ها را در قالب ميراث فرهنگي حفظ کنيم.

وکيل با اشاره به اينکه آذربايجان شرقي از استان‌هاي غني از نظر ميراث تاريخي و معنوي است، اظهار داشت: در سال 87 پرونده کليساهاي آذربايجان نامزد ثبت در آثار جهاني است و اميدواريم که در مرداد يا شهريور در فهرست آثار جهاني ثبت شود.

وي تصريح کرد: همچنين در حال حاضر مسئولان استان پرونده ثبت جهاني بازار تبريز را آماده مي‌کنند که اميدواريم بعد از ثبت کليساها، بازار تبريز نيز در فهرست آثار جهاني ثبت شود.

وکيل با بيان اينکه بيش از 10 هزار اثر تاريخي در استان آذربايجان شرقي وجود دارد، تاکيد کرد: تاکنون يک هزار و 16 اثر به ثبت رسيده است که 50 در صد آن طي دو سال گذشته به ثبت رسيده است و سعي مي‌کنيم که آثار بيشتري از استان آذربايجان شرقي را در فهرست آثار ملي به ثبت برسانيم./104

انتهای پیام/

کد خبر 1387022939