وي افزود: تهيه نقشه باستانشناسي از سال 1339 آغاز شد، اما به دليل نبود انسجام مديريتي تهيه اين نقشه ناکام ماند.
مهديپور گفت: استان گيلان از استانهايي است که در سال 86 کار تهيه نقشه باستانشناسي را شروع کرده ضمن آنکه همزمان 23 جلد طرح جامع بررسي و شناسايي باستانشناختي استان گيلان مربوط به تمام شهرستانها تهيه شده است.
به گفته وي 23 جلد نتايج باستانشناختي گيلان براي استفاده دستگاههاي مختلف و مراکز مطالعاتي در اختيار آنها قرار ميگيرد و همچنين تهيه پروندههاي آثار تاريخي، محوطهها، غارها و گورستانها از جمله نتايج تهيه اين طرح جامع است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان گيلان با بيان اينکه براساس اين مطالعات بيش از دو هزار و 100 اثر تاريخي در سطح استان شناسايي شده است ،خاطر نشان کرد: پروندههاي ثبت اين آثار تهيه و يا در حال آماده شدن است.
وجود پنج منطقه باستانشناسي طالش، رودبار، املش، ديلمان، اشکوران به عنوان مناطق باستانشناسي منحصربهفرد استان گيلان از ديگر موضوعاتي است که مهديپور به آن اشاره کرد و گفت: از مجموعه مطالعات عصر آهن در استان گيلان، مطالعه آثار زرين و سيمين اين استان استان است که به صورت کتاب درآمده و قرار است مورد ارزيابي متخصصان قرار گيرد.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود از تهيه فيلم مستند جاذبههاي تاريخي و طبيعي استان گيلان خبر داد و گفت: اين فيلم مستند در 26 قسمت 40 دقيقهاي براي معرفي بخشهاي مختلف ميراث فرهنگي اين استان تهيه شده است.
مهديپور افزود: همچنين به مناسبت هفته ميراث فرهنگي دري براي قلعهرودخان ساخته شده که امروز همزمان با شروع هفته ميراث فرهنگي براي استفاده گردشگران مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد.
وي در پايان به آغاز مرمت هتل \"ايران\" گيلان اشاره کرد و افزود: طرح مرمتي نماي اين هتل روي پرده بزرگي در فضاي بيروني هتل نصب شده تا مردم گيلان از مراحل مختلف مرمت اين هتل مطلع شوند. /115
انتهای پیام/