نگارش تاريخ ايران با پشتوانه کاوش‌هاي باستان‌شناسي

سيد طه هاشمي معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: پژوهشکده باستان‌شناسي قرار است تا سه يا چهار ماه آينده گزارش‌هاي باستان‌شناسي يکصدسال گذشته را تا پايان منتشر کند.

وي افزود: با انتشار اين گزارش‌ها خلاءهاي تاريخي برخي از دوره‌ها مشخص شده و از اين به بعد کاوش‌هاي باستان‌شناسي براساس اين خلاء‌ها انجام مي‌شود.

هاشمي با بيان اينکه بعد از کاوش‌هاي باستان‌شناسي، گام بعدي تدوين دانشنامه باستان‌شناسي و تاريخ ايران است، خاطرنشان کرد: قرار است پژوهشکده فرهنگ و تمدن با همکاري پژوهشکده باستان‌شناسي تدوين دانشنامه و تاريخ ايران را براساس کاوش‌هاي باستان‌شناسي شروع کند.

به گفته رئيس پژوهشگاه سازمان،‌ تاريخ ايران بسيار پراکنده بوده و اغلب اين تاريخ از سوي باستان‌شناسان يا مورخان خارجي نگاشته شده است. تاريخي که هم‌اکنون از سرزمين ايران وجود دارد بدون پشتوانه کاوش‌هاي باستان‌شناسي است.

وي اظهار داشت: به همين دليل قرار است تمرکز کاوش‌ها روي خلاءهاي تاريخي دوره‌هاي مختلف باشد. بعد از انجام کاوش‌ها با همکاري دو پژوهشکده فرهنگ و تمدن و باستان‌شناسي مي‌توان تاريخ ايران را برپايه داده‌هاي باستان‌شناسي تدوين کرد و نوشت.

شناساسي آثار حوزه تمدني ايران بزرگ يکي ديگر از پروژه‌هاي پژوهشکده فرهنگ و تمدن است که هاشمي به آن اشاره کرد و گفت: قرار است اين پژوهشکده آثار تاريخي مشترکي را که در حوزه تمدني ايران بزرگ قرار دارد را شناسايي و مستندنگاري کند.

وي ادامه داد: بعد از شناسايي، مرمت اين آثار به عنوان يکي از پروژه‌هاي پژوهشکده فرهنگ و تمدن با همکاري صندوق تأسيس‌شده از سوي ايران در يونسکو در دستور کار قرار خواهد گرفت.

به گفته هاشمي هر اثر تاريخي ايراني که خارج از مرزهاي جغرافيايي ايران قرار دارد و در معرض تهديد يا تخريب قرار گرفته با همکاري ايران،‌ کشور مورد نظر و يونسکو مرمت شده و نحوه نگهداري از آن به کارشناسان کشور موردنظر آموزش داده مي‌شود.

رئيس پژوهشگاه خاطرنشان کرد: کارهاي مربوط به شناسايي، مستندنگاري و پژوهشي بر عهده پژوهشگاه است و کارهاي مرمتي را يا معاونت ميراث فرهنگي يا صندوق احيا و بهره‌برداري از آثار تاريخي انجام مي‌دهد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387030410