وي افزود: اين آمار حاکي از آن است که 209 هزار و 82 قلم شيء تا سال 83 ساماندهي شده است و تعداد اشياء ساماندهي شده در سال 84 به 38 هزارو 656 شيء تاريخي رسيده است.
معاون فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامه اظهار داشت: از تعداد آمار ارائه شده هيأت امناي اموال 142 هزار و 220 شيء در سال 85، در 18 استان کشور ساماندهي و مستند سازي شدهاند.
وي از ساماندهي30 هزار شيء تاريخي در سال 86 خبر داد و خاطرنشان کرد: اين آمار متعلق به استانهاي اصفهان، سمنان، کرمان و آذربايجان غربي است و ساير استانها به دليل اختصاص دير هنگام اعتبار، نتوانستهاند آمار را ارائه دهند.
جعفري بحث ساماندهي اشياء را به دو صورت عمومي و تخصصي عنوان کرد و گفت: در مقوله ساماندهي عمومي اطلاعلات عمومي يک شيء نظير سال، محل کشف و غيره مطرح ميشود اما در بحث تخصصي شناسنامههاي تخصصي آن شيء نيز لحاظ ميشود.
وي ادامه داد: استفاده از نرم افزار گنجينه يکي از راههاي ساماندهي اموال و تبديل آن به اطلاعات مکانيزه براي دسترسي سريع به اطلاعات اشياء است که ورود اطلاعات در آن از اواسط سال 1384 صورت گرفته است.
جعفري خاطرنشان کرد: پرکردن شناسنامه عمومي، پر کردن فرم مرمت اشياء، طبقه بندي آثار، تصويربرداري و غيره از جمله ملزومات ساماندهي اشياء و اموال تاريخي محسوب ميشود.
معاون فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در پايان گفت: بر اساس آمار ارسالي از سوي هيأت امناي اموال استانها تا سال 85، يک ميليون و 695 هزار و 62 شيء تاريخي در مخازن کشور نگهداري ميشود که نزديک به يک سوم اين اشياء عمومي ساماندهي شده است./101
انتهای پیام/