آثار تاريخي ثبت شده دسته‌بندي مي‌شوند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، فريبرز دولت آبادي، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در همايش معاونان سازمان و رؤساي سازمان استان‌ها پيرامون تبيين برنامه‌ها گفت: اين دسته‌بندي، آثار تاريخي را از لحاظ شأن جهاني، ملي و منطقه‌اي تفکيک و مشخص مي‌کند.

وي با اشاره به اينکه در هر استان به طور متوسط 800 اثر ثبت شده وجود دارد متذکر شد: اميدواريم طي چند ماه آينده تفکيک آثار ثبت شده صورت گيرد.

دولت‌آبادي به برنامه‌هاي اين معاونت اشاره کرد و متذکر شد: برنامه‌هاي عمومي اين معاونت در سال 87 بيشتر معطوف به پروژه‌هاي پيشتاز است که اين پروژه‌ها به استان‌ها ابلاغ شده و نظر آنها نيز اخذ شده است.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به تعيين محدوده بافت‌هاي تاريخي تصريح کرد: محدوده تاريخي بسياري از شهرها تعيين شده و اينگونه موارد را به سازمان هاي ميراث فرهنگي در سطح کشور ارسال کرده‌ايم.

وي تأکيد کرد: معتقديم بعضي از عناصر در بافت‌هاي تاريخي داراي ارزش نيستند و مي‌توانند مورد بازسازي قرار بگيرند ولي بايد ضوابط کلي در اين بافت‌ها تهيه شود.

دولت آبادي به ضرورت تعيين مختصات جغرافيايي آثار تاريخي اشاره کرد و افزود: 80 درصد آثار تاريخي ما داراي مختصات جغرافيايي است و اميدواريم در استان‌هايي که اين خلاء وجود دارد هر چه زودتر برطرف شود.

وي يادآور شد: سال گذشته، سال بسيار پرباري از لحاظ ثبت آثار تاريخي بود و بيشترين ثبت آثار تاريخي طي 70 سال گذشته در سال 86 انجام شد.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: در سال گذشته ثبت نوروز انجام شد و اميدواريم در آينده نزديک ثبت اولين اثر ميراث طبيعي نيز صورت بگيرد.

دولت آبادي اظهار داشت: پرونده ثبت کليساهاي تاريخي ايران براي ثبت جهاني در تير ماه مطرح مي‌شود و با توجه به اينکه پرونده اين مجموعه مشکلي ندارد منتظر ثبت آن هستيم.

وي ادامه داد: پرونده ثبت جهاني سازه‌هاي آبي شوشتر نيز ارسال شده و پرونده اين اثر در ايکوموس در حال بررسي است و تيم داوري شهريور ماه پرونده سازه‌هاي شوشتر را ارزيابي مي‌کنند./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387030548