کارگاه ياد شده نخستين تجربه در پيوند يکي از حماسههاي بزرگ تاريخ معاصر ايران در فتح خرمشهر و تجلي پايداري و آزادگي، ملت قهرمان ايران با مکتب نقاشي خيالي سازي به عنوان يکي از سنتهاي اصيل، با سابقه و آييني در نقاشي ايراني است.
اين سبک در طول يک قرن از عمر خود تصويرگر بسياري از ويژگيهاي والاي منش قومي، هويت فرهنگي و ديني، ارزشهاي متعالي مذهبي، داستانها و روايات اسطورهاي، حماسي، قدسي و فتوحات معنوي نام آوران تاريخ اسلام و نيز حکايات تمثيلي و تعزيلي ادبيات ايران بوده است.
همچنين در مکتب نقاشي خيالي سازي و جلوه گاه بسياري از باورهاي عارفانه و بستر تعامل و همزيستي مليت ايراني و مذهب تشيع بوده و به لحاظ بازتاب خصلتهاي فرهنگ عامه و برخورداري از مخاطب عام تاثير فراواني گذاشته است.
در اين کارگاه استادان برجسته و پيشکسوت اين مکتب نقاشي از جمله: حسيني، منصور وفايي، علي اکبر لرني، محمد فراهاني، احمد خليلي، محمدرضا حميدي و خانم عفت تکلو اين شيوه نقاشي ايراني را از نزديک به علاقمندان آموزش داده و مراحل ارائه اثر را به نمايش ميگذارند.
گفتني است سال گذشته نيز موزه فلسطين اقدام به برپايي کارگاه نقاشي قهوه خانه به مناسبت سالروز فاجعه هفتم تير و روايت اين حادثه توسط نقاشان اين مکتب هنري کرده بود.
در مراسم گشايش نمايشگاه و کارگاه تخصصي حماسه خرمشهر در آينه نقاشي قهوهخانه معاونت هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دکتر ايماني خوشخو، حبيب اله صادقي، محمود شالويي و شماري ديگر از مسئولان فرهنگي کشور و هنرمندان در موزه هنرهاي معاصر فلسطين حضور داشتند.
بازديد از اين مجموعه از 7 لغايت 17 خرداد براي عموم علاقهمندان آزاد است. /120
انتهای پیام/