فضاي شاه‌نشين کاروانسراي حاج‌کمال مرمت شد

عليرضا حسين آبادي کارشناس فني اداره ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري رباط کريم با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: در اين فصل از مرمت کاروانسرا طاق‌هاي طبقه اول و دوم، پشت‌بام مرمت و پي فضاي شاه‌نشين استحکام‌بخشي شد.

وي با بيان اينکه کاروانسراي حاج کمال متعلق به دوران قاجاريه است، افزود: اين کاروانسرا بناي موقوفه‌اي است که از سوي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تهران در فهرست آثار ملي کشور ثبت شده است.

حسين‌آبادي خاطرنشان کرد: قرار است اين کاروانسرا بعد از اتمام کارهاي مرمتي براساس بند 9 کارگروه ميراث‌فرهنگي به مجتمع فرهنگي تفريحي تبديل شود.

به گفته اين کارشناس،‌ايجاد کتابخانه، موزه، نگارخانه، برنامه‌هاي آموزشي و برپايي کارگاه صنايع‌دستي از جمله بخش‌هايي است که در اين کاروانسرا ايجاد مي‌شود.

وي تصريح کرد: کاروانسراي حاج کمال 3500 متر وسعت دارد که از اين ميان 2500 متر بناي اعياني است. ضمن آنکه با مرمت بخش شاه‌نشين تنها 20 درصد از کارهاي مرمتي اين کاروانسرا به اتمام رسيده است.

حسين‌آبادي خاطرنشان کرد: براي مرمت کامل اين کاروانسرا و تبديل آن به مجتمع فرهنگي- تفريحي يک ميليارد تومان اعتبار پيش‌بيني شده است که در صورت اختصاص اعتبار مي‌توان تا پايان امسال کارهاي مرمتي آن به پايان مي‌رسد.

بنا بر اين گزارش، کاروانسراي حاج کمال در رباط کريم خيابان مصلي، خيابان مجتبي کمالي مقابل مسجد جامع اين شهرستان قرار دارد.

اين بنا مي تواند به دليل نزديکي به فرودگاه بين اللملي امام خميني و قرار گرفتن در محور تاريخي – فرهنگي ،پس از مرمت و احيا به يکي از مهمترين مراکز جلب گردشگر در رباط کريم تبديل شود.
بسياري از کاروانسراها در ايران با قدمتي بيش از چند قرن به نوعي هويت بومي منطقه را منعکس مي کنند. اين اماکن تاريخي با صرف هزينه هاي نه چندان زياد قابل بازسازي هستند و ارائه غذاهاي بومي و سنتي همراه با موسيقي محلي در آنها مي تواند جاذبه هاي فراواني براي گردشگران ايجاد کند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387030822