فرش ايران تنوع ندارد

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي مرکز ملي ايران دراين نمايشگاه که با حضور معاون مرکز ملي فرش ايران و مديرعامل شرکت سهامي فرش ايران و چند تن از مسوولان استاني گشايش يافت، انواع فرش هاي دستباف نفيس خانگي، تابلو فرش، فرش‌هاي دستباف ابريشمي، عشايري و انواع گليم و جاجيم به نمايش درآمده است.

محمد زراعتکار با اشاره به اينکه سرانه توليد فرش در اين استان ‪ ۲/۵‬الي سه برابر سطح متوسط کشوري است،‌ گفت: پرداخت تسهيلات به قاليبافان بيشتر با اولويت مجتمع‌هاي قاليبافي انجام مي‌شود و مهمترين هدف دولت از اين اقدام سوق يافتن بيشتر توليد فرش دستباف به سمت مجتمع‌هاي قاليبافي است.

رييس سازمان بازرگاني خراسان رضوي هم از واگذاري زمين به متقاضيان ايجاد مجتمع‌هاي بزرگ قاليبافي در شهرک‌هاي صنعتي اين استان خبر داد.

علي صفرزاده با بيان اينکه واگذاري زمين به متقاضيان در راستاي اجراي توافقات بين مرکز ملي فرش ايران و سازمان صنايع کوچک و شرکت شهرک‌هاي صنعتي صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: بر اساس هماهنگي با شرکت شهرک‌هاي صنعتي خراسان رضوي در خصوص واگذاري زمين براي ايجاد مجتمع‌هاي بزرگ قاليبافي در ‪ ۲۵‬شهرک صنعتي استان اعلام آمادگي شد.

وي ادامه داد: متقاضيان براي دريافت امتياز اين زمين‌ها بايد داراي پروانه کسب باشند ضمن اينکه متقاضيان در سطح استان مي‌توانند براي پيگيري و دريافت جواز تأسيس و معرفي‌نامه، به اداره فرش سازمان بازرگاني مراجعه کنند.

مدير عامل شرکت سهامي فرش ايران نيز مهمترين مشکلات توليد فرش دستباف کشور را فقدان تنوع توليدات و تطبيق نداشتن با سلايق بازار از جمله بازارهاي جهاني دانست و افزود: توليد فرش مبتني بر نقشه‌هاي قديمي و سنتي در کاهش فروش و رقابت‌پذيري آن در بازارهاي داخلي و جهاني مؤثر است.

وي ايجاد طرح‌هاي ابتکاري و نو و متکي بر سلايق بازار را در افزايش فروش و ارزش افزوده توليدات فرش دستباف در بازارهاي داخلي و جهاني بسيار تأثير گذار دانست و گفت: شرکت سهامي فرش ايران براي رفع اين مشکل گروهي را به کشورهاي مختلف و به خصوص نمايشگاه‌هاي مختلف فرش در سطح جهان اعزام کرده است.

مديرعامل شرکت سهامي فرش ايران تعداد بافندگان فرش دستباف را در سطح کشور نيز بر اساس آمار سال گذشته يک ميليون و ‪ ۱۰۰‬هزار نفر ذکر و بيان کرد: با توجه به شرايط سخت زمستان پارسال و خسارات زياد خشکسالي بر بخش کشاورزي پيش‌بيني مي‌شود تعداد بافندگان و فعالان اين بخش امسال به يک ميليون و ‪۲۰۰‬ هزار نفر افزايش يابد.


وي با اظهار اينکه مقدار توليد سالانه فرش در کشور از پنج ميليون و ‪۸۰۰‬ متر در سال ‪ ۱۳۸۵‬به پنج ميليون و ‪ ۲۰۰‬هزار مترمربع در سال گذشته کاهش يافت افزود: از مجموع توليدات فرش ايران در سال گذشته دو ميليون و ‪۱۰۰‬ هزار مربع صادر شد و بقيه به مصرف داخلي رسيد.

گفتني است نمايشگاه فرش مشهد با حضور 55 شرکت داخلي و خارجي به مدت چهار روز از 7 تا10 خرداد ميزبان علاقه‌مندان صنعت فرش دستباف است.111/

انتهای پیام/

کد خبر 138703086