باستان‌شناس و اقيانوس‌شناس يوناني به ايران سفر مي‌کنند

سيد طه هاشمي معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: روز گذشته در حاشيه امضاي تفاهم‌نامه سه جانبه ميان پژوهشگاه، بنياد علمي تحقيقات يونان و مرکز تحقيقات دريايي يونان با جرج کرنيس رئيس بنياد تحقيقات دريايي يونان ديدار داشته و در اين ديدار قرار شد يک باستان‌شناس و يک اقيانوس شناس يوناني به زودي به ايران سفر کنند.

وي افزود: باستان‌شناس و اقيانوس‌شناس يوناني به منظور بازديد از سايت‌هاي دريايي براي انجام کاوش‌هاي باستان‌شناسي زير آب با همکاري پژوهشگاه به ايران مي‌آيند و قرار است در اين سفر از سواحل خليج‌فارس، درياي خزر، درياچه اروميه و درياي عمان بازديد کنند.

هاشمي با بيان اينکه قرار است بعد از بازديد، کاوش‌ها و تحقيقات مشترکي در حوزه باستان‌شناسي زيرآب ميان ايران و يونان انجام شود، درباره اينکه آيا باستان‌شناسان يوناني تحقيقاتي را در حوزه خليج‌فارس انجام‌ داده‌اند گفت: بيشتر فعاليت باستان‌شناسان يوناني در حوزه باستان‌شناسي زيرآب در درياي سياه و درياي اژه بوده است. اما آنها بسيار علاقه‌مند هستند تا در حوزه خليج‌فارس يا درياي خزر نيز با ايران همکاري گسترده‌اي را داشته باشند.

داشتن امکانات و تجهيزات حرفه‌اي در حوزه باستان‌شناسي زير آب يونان يکي ديگر از موضوعاتي بود که رئيس پژوهشگاه به آن اشاره کرد و گفت: قرار است در بازگشت به ايران با مراکز تحقيقات دريايي ايران نيز وارد مذاکره شده و امکانات و تجهيزات آنها بررسي شود تا طي يک تعامل گسترده ميان پژوهشگاه، مرکز تحقيقات دريايي ايران و مرکز تحقيقات دريايي يونان به کاوش‌هاي باستان‌شناسي زيرآب اقدام کرد.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به تفاهم‌نامه امضاشده ميان پژوهشگاه، بنياد علمي تحقيقات يونان و مرکز تحقيقات دريايي يونان اشاره کرد و اظهار داشت: اين تفاهم‌نامه به منظور گسترش و تعميق روابط علمي و فرهنگي و در راستاي برنامه مبادلات فرهنگي، علمي، آموزشي دو کشور ايران و يونان که در اسفند 1380(13 مارس 2002) منعقد شده بود، امضا شد.

وي ادامه داد: برگزاري مشترک سمينارها، ‌کنفرانس‌ها و رويدادهاي فرهنگي، چاپ و انتشار مشترک نتايج تحقيقات انجام‌‌شده و ساير مطالبي که براي دستيابي به اهداف تفاهم‌نامه مفيد تشخيص داده شود، تبادل و آموزش دانشمندان جوان به ويژه در زمينه تعاملات ايران و يونان از ديگر مفاد اين تفاهم‌نامه است.

به گفته طه هاشمي، طرفين تفاهم‌نامه قرار است به منظور نهادينه کردن و استمرار بخشيدن به اهداف تفاهم‌نامه مرکز مطالعات مشترک ايران و يونان را تأسيس کنند. اين مرکز مطالعات مشترک با عضويت اعضاي هيأت علمي پژوهشگاه، موسسه NHRF و يا ساير مراکز علمي_تحقيقاتي ايران و يونان تشکيل مي‌شود.

رئيس پژوهشگاه سازمان با بيان اينکه اين مرکز مطالعات مشترک امکان ارتباط طرفين تفاهم‌نامه را با ساير مراکز علمي ايران و يونان يا کشورهاي ديگر فراهم خواهد کرد، ‌اظهار داشت: بخشي ديگر از تفاهم‌نامه به کاوش‌هاي باستان‌شناسي زير آب اختصاص دارد و طرفين موافقت کرده‌اند که براي ارتقاي باستان‌شناسي زيرآب با يکديگر همکاري داشته باشند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 138703087