محمدرضا مهرانديش با بيان اينکه ارتباط فرهنگي براي ما مقدم است افزود: ايران در سالهاي اخير ارتباطات گستردهاي در حوزه فرهنگ و معرفي تاريخ کشور خود با ساير کشورها داشته و در حال حاضر 15 کشور خارجي درخواستهاي خود را براي برگزاري نمايشگاه آثار ايراني در کشور خويش به موزه ملي اعلام کردهاند.
مهرانديش با اشاره به اين موضوع که برگزاري نمايشگاه در دو کشور اتريش و انگلستان قطعي شده خاطرنشان کرد: نمايشگاهها فرصتي است تا مردم دو کشور از فرهنگ و تمدن و تاريخ يکديگر آشنا شوند به همين دليل در دوره جديد مديريت موزه ملي تصميم بر آن است تا در اين گونه نمايشگاهها مردم دو کشور با تمام جلوه ها و مظاهر فرهنگي و تاريخي يکديگر آشنا شوند.
وي ادامه داد: بنابراين نمايشگاهها بر خلاف دوره گذشته از حالت شيء محور خارج شده و ايران در صدد است تا ميراث معنوي، آيينها و هنرهاي سنتي و صنايعدستي را به نمايش بگذارد.
به گفته رئيس کل موزه ملي ايران در نمايشگاه عکس صفوي که در موزه لوور برگزار ميشود قرار است در کنار نمايش آثار تاريخي صفوي، هنرها و آيينهاي خاص اين دوره نيز در سطح گسترده معرفي شود.
در ادامه اين ديدار ويلفرد زايپل مديرکل موزه تاريخ وين با اشاره به بازديد خود از نمايشگاه شکوه پارسي که هماکنون در کره جنوبي برپاست گفت: نمايشگاه آثار تاريخي ايران در سال 2001 تأثير بسيار خوبي در ميان مردم و افکار عمومي وين گذاشته است و ميتوان گفت ايران در سطح گستردهاي از طريق اين نمايشگاه در جهان معرفي شد.
وي ادامه داد: در سال 2001 رؤساي جمهور ايران و وين تفاهمنامه برگزاري اين نمايشگاه را در ديدار با هم امضا کرده و اين موضوع مهمترين نکته ديدار آنها در اين سال بود.
مديرکل موزه تاريخ وين گفت: توافق و ارتباط مستمر بهترين انگيزه براي نزديک شدن ملتها به يکديگر است.
زايپل از آمادگي موزه تاريخ و هنر وين براي برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي اسلامي در سال 2010 خبر داد و گفت: موزه تاريخ و هنر درصدد است تا نمايشگاه کاملي از آثار تاريخي دوران اسلامي در موزه تاريخ وين برگزار شود تا اين دوره تاريخي در سطح گسترده به مردم وين معرفي شود.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود پيشنهاد برگزاري نمايشگاه سکههاي تاريخي اتريش را در موزه ملي ايران داد.
اين پيشنهاد از سوي مهرانديش مورد استقبال قرار گرفت و بنا بر اين شد تا اقدامات لازم براي برگزاري اين نمايشگاه از سوي ايران انجام شود.
رئيس کل موزه ملي ايران در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: پيشنهاد برگزاري نمايشگاه سکههاي اشکاني در چند موزه بزرگ از سوي موزه ملي در حال بررسي است ضمن آنکه هماکنون در حال تهيه و چاپ کتاب سکههاي اشکاني بوده و در صدد هستيم تا اين کتاب را همزمان با نمايشگاه سکهها آن را رونمايي کنيم.
وي به توجه ويژه رئيس جمهور در سه سال اخير به ميراث فرهنگي اشاره کرد و گفت: در حال حاضر معرفي، نگهداري و حفاظت از ميراث فرهنگي به دغدغه عمومي در ايران تبديل شده است که ناشي از توجه ويژه رئيس جمهور به ميراث فرهنگي است.
مهرانديش ادامه داد: رئيس جمهور ضمن بازديد از موزه ملي و کاخ موزه گلستان بر توسعه ارتباطات جهاني و همکاريهاي بينالمللي براي معرفي تاريخ و هويت ايراني تأکيد کرد.
وي در پايان از راهاندازي بخش تاريخ در موزه ملي خبر داد و گفت: تاکنون موزه ملي تنها به عنوان موزه باستانشناسي بوده اما قصد داريم در موزه ملي بخش تاريخ و هنر ، تاريخ و تمدن ملل، زبانشناسي و کتيبهشناسي اضافه شود تا بتوان ايران را از همه زوايا و جوانب معرفي کرد. ضمن آنکه راهاندازي بخش تاريخ و هنر از اولويتهاي کاري ماست.
در اين ديدار پروين ثقةالاسلام رئيس کاخ موزه گلستان، رضايي مسئول امور نمايشگاههاي موزه ملي، محمد کاظم خلدي نسب سرپرست بخش بينالملل سازمان و مهدوي نماينده موزه هنرهاي معاصر حضور داشتند./115
انتهای پیام/