وي افزود: اين شورا براساس شرح وظايفش بايد بازوهايي در مناطق مختلف سطح شهر تهران داشته باشد که از اين طريق نظارت و حفاظت کامل بافت تاريخي را انجام دهد.
به گفته قلينژاد شوراي بافتهاي تاريخي براساس تفاهمنامه امضا شده ميان سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با سازمان شهرداريها به نمايندگي از وزارت کشور در همه شهرهاي ايران تشکيل شده و يا خواهد شد.
مديرکل دفتر بافتهاي تاريخي اظهار داشت: رياست اين شورا با استاندار يا معاون فني و عمراني استانداري است. همچنين رئيس سازمان مسکن و شهرسازي، رئيس سازمان نظام مهندسي کشور، رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، رئيس شوراي شهر و شهردار، مدير پايگاه ميراثفرهنگي شهر مورد نظر و دو نفر از اعضاي هيأت علمي به عنوان اعضاي اين شورا هستند.
قلينژاد با اشاره به بررسي 64 طرح در سال گذشته در زمينه بافتهاي تاريخي گفت: در زمينه احيا و ساماندهي بافتهاي تاريخي يک ميليارد و 700 ميليون تومان اعتبار ملي به استانهاي کشور ابلاغ شده است.
وي ادامه داد: آسيبشناسي چالشهاي بافتهاي تاريخي، مديريت، اعمال قوانين و ارتقاي نيروي انساني و کارشناسي از جمله اقدامات دفتر بافتها در سال گذشته بوده است.
به گزارش ميراث آريا، بافت تاريخي تهران بافتي است با وسعت نزديک به 3 هزار هکتار که بخش قابل توجهي از بافت مرکزي تهران را به خود اختصاص داده و هنوز از چرخه زندگي شهروندي به دور است و همچنان مديران شهر از اين مناطق به عنوان بافت مرده شهري ياد ميکنند.
در حالي که اين بافت با ظرفيتهاي تاريخي و گردشگري ميتواند نقش عمدهاي را در پايتخت ايفا کند، نگاه نادرست به اين مناطق و نبود تعريفي مشخص از نحوه برخورد سبب شده تا هر روز بافت مرکزي تهران به شرايط بحراني نزديکتر شود.
115/
انتهای پیام/