از سر گيري کاوش‌هاي محوطه اشکاني وليران نيازمند اعتبار

محمدرضا نعمتي سرپرست‌ کاوش‌هاي باستان‌شناسي محوطه وليران دماوند با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: براي انجام کاوش‌هاي باستان‌شناسي جديد در محوطه وليران هنوز اعتباري اختصاص داده نشده است و هنوز نمي‌دانيم که آيا قرار است که در سال جديد در اين منطقه کاوش جديدي صورت بگيرد يا خير.

وي افزود: البته هنوز کارهاي نيمه‌تمامي مربوط به فصل‌هاي گذشته کاوش مانده است. چه، ‌با توجه به موقعيت حساس اين منطقه لازم است تا اطراف اين تپه نيز بررسي و شناسايي شود.

به گفته نعمتي همچنين هنوز محوطه وليران تعيين حريم نشده است و با توجه به آثار کشف شده دوره اشکاني هر چه زودتر تعيين حريم شود.

نخستين فصل از کاوش‌هاي باستان‌شناسي محوطه وليران منجر به کشف ريتون‌هاي منحصر به فرد اشکاني سکه‌هاي با نقش‌هايي از خسروپرويز شد و از اين جهت که اين اشياي اشکاني در اطراف تهران کشف شد، باعث تعجب جامعه باستان شناسي شده بود.

فصل دوم عمليات کاوش وليران با سه رويکرد گمانه زني، بررسي و مطالعه رودخانه تار که نزديکي مجموعه قرار دارد و ادامه کاوش هاي فصل گذشته، از 15 شهريور آغاز شده و تا سه ماه به طول انجاميد.

اين گورستان اشکاني _ساساني با سازه هاي معماري به جاي مانده از دوره ساساني، در جريان عمليات عمراني براي احداث يکي از شعبه‌هاي دانشگاه علم و صنعت کشف شد.

به گفته کارشناسان، کاوش‌هاي اين گورستان تاريخي تا کنون نشان داده که روستاي ديرينه \"وليران\" دماوند در دوره‌هاي اشکاني و ساساني موقعيت بسيار مهم و ارزشمندي داشته است.



115/


انتهای پیام/

کد خبر 1387032031