رونق صنايع دستي موجب توسعه پايدار کشور است

به گزارش ميراث آريا(chtn)،رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان يزد در اين خصوص گفت: صنايع دستي عنصر بسيار مهم و حياتي است و رونق آن موجب توسعه پايدار کشور مي‌شود و در واقع بازتاب ذوق، سليقه، سنت‌ها و آداب و رسوم اهالي هر منطقه است.

عزيزالله سيفي با بيان اينکه هنرمندان و صنعتگران با استفاده از طرح هاي اصيل، سنتي و بومي، با طرح‌ها و نقش‌هايي که از پيشينيان خود به ارث برده اند، به توليد محصول مي‌پردازند، تصريح کرد: به همين دليل اين صنعت ملي نياز به کارشناس خارجي، اقلام وارداتي و تکنولوژي خارجي ندارد.

وي ادامه داد: فعاليت بيشتر رشته‌هاي صنايع دستي نياز به ابزار و وسايل پيچيده و سرمايه زياد ندارد و مهمترين عامل توليد، ذوق و استعداد و خلاقيت صنعتگر محسوب مي‌شود.

سيفي افزود: صنايع دستي افزون بر توليدات فرهنگي و هنري خود، داراي اثرات مهم و تعيين کننده در بخش اقتصادي است و از مهمترين اثرات صنايع دستي مي‌توان به نقش آن در ايجاد اشتغال در جوامع شهري و روستايي اشاره کرد چرا که از طريق آموزش در دوره‌هاي کوتاه مدت مي‌توان در يکي از رشته‌هاي متنوع صنايع دستي فعاليت کرد.

سيفي يادآور شد: در حال حاضر ايران در مقام سوم صنايع دستي جهان بعد از کشور چين و هند با برخورداري از 250 رشته در صنايع دستي و بيش از دو ميليون نفر صنعتگر است که در صورت تدوين، برنامه‌ريزي و اعمال سياست‌هاي مختلف مي‌توان بازار صنايع دستي در ايران را رونق بخشيد.

سيفي در ادامه با بيان اينکه آموزش يکي از ارکان معاونت صنايع دستي است تصريح کرد: در سال گذشته چهار هزار و 835 نفر در 465 دوره آموزشي و 29 رشته در زمينه صنايع دستي به آنها آموزش‌هاي لازم ارائه شد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد، تعداد صنعتگران تحت پوشش را 1264 نفر و ميزان اشتغال ايجاد شده در اين مدت را 448 مورد ذکر کرد و اضافه کرد: تعداد کارگاه‌هاي صنايع دستي تحت پوشش 351 مورد و تعداد تعاوني‌ها 35 مورد است.

وي عدم امکان استفاده هنرمندان و صنعتگران از بيمه هنرمندان، کمبود اعتبار براي ارائه وام به متقاضيان جهت خريد و تجهيز کارگاه و توليد صنايع دستي را از جمله مشکلات پيش‌روي صنايع دستي استان يزد ذکر کرد.

وي در ادامه بر تاثير متقابل صنايع دستي و صنعت گردشگري تأکيد کرد و افزود: حمايت کارگاه‌هاي توليدي، حمايت بازارچه‌هاي صنايع دستي، تهيه و تدوين استاندارد مواد اوليه با حفظ اصالت بومي، محلي و فرهنگي، افزايش ميزان تنوع و زمينه‌هاي کاربردي صنايع دستي و تأمين امنيت براي سرمايه‌گذاري در زمينه‌هاي مختلف از جمله راهکارهاي توسعه صنايع دستي است.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 138703235