شهر نمونه خشتي جهان در انتظار ثبت جهاني

به گزارش ميراث آريا(chtn)و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان يزد؛ استاندار يزد طي نامه‌اي به اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري کشور خواستار ارسال پرونده بافت تاريخي يزد به مقامات ذي ربط در يونسکو شد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان يزد در اين باره گفت: استاندار و اين سازمان خواستار ثبت جهاني بافت تاريخي يزد هستند..

عزيزالله سيفي با اشاره به اينکه اقدام استاندار در تسريع ثبت جهاني يزد تاثير بسزايي دارد گفت: با پيگيري به عمل آمده علاوه بر اين حرکت اين سازمان خواستار برگزاري جلسات مکرر و منظم در رابطه با ايجاد تمهيدات و شرايط لازم براي ثبت جهاني يزد با حضور مسئولين دستگاههاي مرتبط استان شده است.

وي گفت: وسعت زياد بافت تاريخي به عنوان بزرگترين اثر تاريخي ثبت شده در کشور ، سلامت شاکله شهر و ساختار تاريخي آن ، زنده بودن و حيات جاري در آن ، تداوم حيات در دوره هاي مختلف تاريخي که در نامه استاندار نيز اشاره شده است از جمله مواردي است که نسبت جهاني اين بافت را ضروري مي‌کند.

وي با بيان اينکه همچنين پيشنهاد ثبت بافت تاريخي در فهرست آثار جهاني به سازمان مرکزي ارسال شده است گفت: بخش مهمي از پرونده بافت تاريخي يزد به منظور ثبت جهاني آماده شده است و اين پرونده به زودي تکميل و به سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري کشور فرستاده مي‌شود.

وي اظهار داشت: ثبت جهاني بافت تاريخي با توجه به وسعت 743 هکتاري آن و اينکه نخستين شهر خشت خام جهان و دومين شهر تاريخي محسوب مي‌شود ، ضروري است.

وي با بيان اينکه تعداد زيادي از گردشگران داخلي و خارجي از بافت تاريخي يزد ديدن مي کنند ،تصريح کرد: وجود خانه‌هاي ارزشمند، مسجد جامع، مجموعه امير چقماق، بازارچه هاي قديمي از بناهاي شاخص اين بافت است .

سيفي ادامه داد: ثبت جهاني بافت تاريخي يزد آثار مثبت اقتصادي ، فرهنگي به دنبال دارد و گردشگري استان را رونق مي‌دهد.

وي با بيان اينکه تاکنون هشت اثر از کشور ايران در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است ، بافت تاريخي يزد به عنوان نهمين پرونده به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور ارسال شده است .

رئيس سازمان ميراث فرهنگي يزد بر حفظ بافت تاريخي يزد تاکيد کرد و تصريح کرد: حفاظت از بافت در گرو تعامل و همکاري دستگاه‌هاي مختلف دولتي و مشارکت مردمي است .

وي ادامه داد: با پيگيري‌هاي انجام شده موضوع کتابخانه مرکزي که مدتها مسکوت مانده بود با تعديل ارتفاع آن مرتفع شد و با اين اقدام نشان داده شد عزم استان براي حفظ هويت ميراث فرهنگي جدي است.

سيفي ادامه داد: در همان جلسه‌اي که بحث تعديل کتابخانه تصويب شد ، موضوع اولويت دار بودن ثبت جهاني بافت تاريخي يزد نيز به مسئولان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور مطرح و مورد موافقت آنان نيز قرار گرفت.

وي از بافت تاريخي يزد به عنوان يک جاذبه منحصر به فرد ياد کرد و اظهار داشت: ارائه طرح‌هاي مبتکرانه فرهنگي با حفظ سبک معماري سنتي بنا، توجه جدي به صنايع دستي و احياي کارگاه‌هاي زنده براي توليد صنايع دستي يزد در بافت، تبديل خانه هاي قديمي به هتل هاي سنتي و مرمت وساماندهي بناهاي تاريخي به ويژه خانه هاي مربوط به دوران ايلخاني و قاجار از جمله راهکارهايي است که موجب پويايي بيشتر بافت مي شود.

خاطر‌نشان مي‌شود؛ بافت تاريخي يزد با مساحت 743 هکتار و 5000 هکتار حريم به شماره 15000 و در تاريخ 16 اسفند 84 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است. در بافت عمده آثار مربوط به دوران سلجوقي تا پهلوي است .
/104


انتهای پیام/

کد خبر 1387032721