وي افزود: دو بخش پژوهشي تاريخ هنر و تاريخ تمدن ملل تا شهريور ماه در موزه ملي راه اندازي مي شود. همچنين براساس تفاهم نامه امضا شده ميان موزه ملي و موزه تاريخ هنر وين قرار است کارشناسان اين موزه در ايجاد بخش پژوهشي به ما مشورت دهند.
مهرانديش با بيان اينکه بخش نمايشگاهي تاريخ هنر و تاريخ تمدن ملل بعد از بازسازي موزه ايران باستان ايجاد خواهد شد، درباره ضرورت ايجاد اين دو بخش در موزه ملي ايران اظهار داشت: موزه ملي ايران در اين سالها تنها نام موزه ملي را يدک ميکشيده است. اما اين مکان و فضايي که موزه ملي ناميده ميشود در داخل و خارج از کشور تنها به عنوان موزه باستانشناسي شناخته شده است.
مدير کل موزه ملي خاطرنشان کرد: من بارها گفتهام که موزه ملي ايران خانه باستانشناسان است و به آن هم پايبندم و تا به حال نشستها و همفکريهاي مناسبي را با باستانشناسان گرانقدر کشور و همکاران عزيز پژوهشکده باستانشناسي داشتهام. اما موزه ملي يک کشور با همه ضرورت هايي که درخصوص توجه به دانش و دستاوردهاي علمي باستانشناسي وجود دارد؛ نبايد \"شيمحور\"باشد و تنها به مکاني براي نمايش اشياي کشف شده کاوشهاي باستان شناسي تبديل شود .
به گفته مهرانديش بايد تلاش شود جلوههايي از تمامي حوزه هاي ميراث فرهنگي کشور مانند باستانشناسي، مردمشناسي، زبانشناسي، ميراث معنوي، فرهنگ و آيينهاي اقوام ايراني و آثار و ظرفيتهاي هنرهاي سنتي و صنايع دستي ايران در موزه ملي با بهره گيري از دانش روز و فناوريهاي جديد به نمايش گذاشته شود تا مخاطبان موزه ملي بتوانند با فرهنگ و تمدن ديرينه ايران توسط آثار و جلوه هاي متفاوتي که در موزه ملي ميبيينند آشنا شوند و بهره فرهنگي لازم را ببرند .
وي با بيان اينکه موزه ملي ايران مصمم است تا بخش تاريخ تمدن ملل و تاريخ هنر ايران را راه اندازي کند، تصريح کرد: از اين طريق مي توان تأثير متقابل فرهنگ و تمدن ايران و ساير فرهنگ ها مثل مصر، رم، يونان، چين، هند، ژاپن و ساير تمدن هاي کوچک و بزرگ به مخاطبان داخلي و خارجي معرفي کرد.
115/
انتهای پیام/