وي با اظهار خوشحالي از اينکه در ايران مکاني مثل صندوق ايجاد شده تا بناهاي تاريخي را احيا کند، افزود: در زمان دولت قبلي، کارشناساني از پرتغال براي مرمت قلعه پرتغاليها به جنوب ايران سفر کرده و طرحي را براي بازسازي، مرمت و احياي اين قلعهها به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ارايه کردند اما مسئولان ايراني پس از مطالعه طرح آن را مطابق با اصول و موازين ميراثي تشخيص ندادند .
داکنيا خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز با وجود صندوق حفظ و احيا و شخص شما اميدواريم با توجه به پيشروي آبهاي خليج فارس و جلوگيري از آسيبهاي وارده به قلعهها، در خصوص مشارکت کشور پرتغال در بازسازي و احياي قلعهها پرتغالي در جزاير و سواحل خليج فارس اقداماتي صورت گيرد.
در ادامه، مدير عامل صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي نيز در اين ديدار ضمن استقبال از گسترش همکاريهاي دو جانبه گفت: صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي از مشارکت و همکاري کشور پرتغال در بازسازي و احياي قلعهها پرتغالي هرمز، قشم و لارک در جزاير و سواحل خليج فارس استقبال ميکند .
وي در پايان اين ديدار پيشنهاد داد سفير پرتغال همراه با مدير عامل و کارشناسان صندوق حفظ و احيا طي سفري به جنوب ايران از قلعهها پرتغاليها بازديدي داشته باشند تا از اين طريق گامي براي احيا، مرمت و بازسازي اين بناهاي تاريخي صورت گيرد.
بنابر اين گزارش، کشور پرتغال چند سال پيش قصد داشت براي زنده کردن بخشي از تاريخ کشور خود و تصرفات پرتغال، آثار تاريخي به جاي گذاشته از قرون گذشته را بازسازي و احيا کند. مرمتگران پرتغالي به همين منظور با کشور ايران وارد مذاکره شدند و طرحي را براي بازسازي، مرمت و احياي قلعهها پرتغاليها به ايران ارايه کردند . اما با مخالفت رئيس وقت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور و وزارت امور خارجه، قرار شد مرمت قلعهها را کارشناسان ايراني بدون مشارکت دولت پرتغال انجام دهند.
خاطر نشان مي شود ، قلعه پرتغاليهاي جزيره هرمز در ضلع شمالي جزيره هرمز و در ساحل دريا قرار دارد و مهم ترين قلعه باقي مانده از روزگار تسلط پرتغالي ها بر سواحل و جزاير خليج فارس است .
قلعه به شکل چند ظلعي نامنظم است . ساختمان آن بسيار محکم است و ديوارهايي به قطر 3/5 متر با چند برج به ارتفاع 12متر دارد. همچنين ، تأسيسات قلعه شامل انبارهاي تسليحات ، آب انبار و اتاق هايي با سقف هلالي است .
اين قلعه تاريخي به سبک قلعهها قرون وسطي اروپا و با الهاماتي خاص از معماري ايراني ساخته شده است. قلعه هرمز 115سال حافظ منافع استعماري پرتغالي ها بود تا اين که سرانجام در زمان شاه عباس صفوي به سال 1622 توسط امام قلي خان آزاد شد .
پرتغالي ها در سال 1057 براي تثبيت قدرت خود در جنوب ايران ، قلعه هاي مختلفي در قشم ، هرمز ، لارک و ديگر مناطق جنوبي ايران ساختند . ساخت اين قلعه نيز در حدود 30 سال به طول انجاميد .
115/
انتهای پیام/