پايان سومين فصل آوار برداري قلعه کوه قاين

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان جنوبي؛ معاون ميراث فرهنگي سازمان در اين زمينه گفت: سومين فصل آوار برداري قلعه کوه قاين به پايان رسيد . در اين فصل، عمليات آوار برداري و ساماندهي اصطبل و فضاهاي اطراف آن و همچنين برج موجود در اين بخش که در دو طبقه ساخته شده، صورت گرفت.

اقدس کرم‌پور اضافه کرد: کل اين بخش در دماغه شرقي قلعه و در مجاورت ورودي آن قرار دارد که در واقع شرقي‌ترين بخش قلعه کوه قاين محسوب مي‌شود.

وي گفت: فضاهاي اين بخش نسبت به ديگر بخش‌هاي قلعه از وضعيت بسيار بهتري برخوردارند و تا حدود 70 درصد سالم مانده‌اند.

به گفته وي ،بخش‌هاي باقي مانده اين قسمت عبارتند از: برج که به صورت دو طبقه ساخته شده است، فضاي ارتباط دهنده اتاق زير برج با فضاي اصطبل، پنج باب اتاق در بخش جنوب غربي و متصل به اصطبل که با درگاه‌هايي با آن ارتباط پيدا مي‌کند.

همچنين محمدرضا سروش،کارشناس سازمان ميراث فرهنگي خراسان جنوبي در ادامه گفت: در سومين فصل آواربرداري ابتدا فضاي داخلي اصطبل ساماندهي شد و متعاقب آن حجم وسيعي از آوار تخليه شد. به دليل اينکه در نظر بود کار تخليه آوار اتاق زير برج و ديگر بخش‌ها از داخل اصطبل صورت گيرد، آوار برداري اصطبل تا رسيدن به کف انجام نشده تا در ادامه کار، کف اصطبل آسيب نبيند.

گفتني است تمامي سفال‌ها و يافته هاي باستان‌شناسي در اين فصل آواربرداري متعلق به دوره سلجوقي است.

در 3 کيلومتري جنوب شهر قاين در ارتفاع حدود 250 متري از سطح دشت بر فراز کوهي بلند و صعب‌العبور قلعه‌اي بزرگ قرار گرفته که از آن با نام‌هاي قلعه کوه، قلعه حسين قايني، يا قلعه محتشم ياد مي‌شود.

اين قلعه از سمت شمال و غرب مشرف به دشت قاين و از جنوب و شرق به ارتفاعات ابوذر محدود شده است. لازم به ذکر است علت نامگذاري اين ارتفاعات به نام ابوذر وجود مقبره‌اي به نام بوذر جمهر قايني است که در سمت شمال شرقي قلعه کوه قرار دارد و هرتسفلد اين قلعه را قلعه کوه اباذر ناميده است.
116

انتهای پیام/

کد خبر 1387041220