وي با مهم ارزيابي کردن آغاز چنين حرکتهايي در زمينه گوهر و سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي در کشور، بيان داشت: ايران با داشتن 12 سنگ معروف دنيا، از پتانسيلهاي بالايي در زمينه گوهرهاي ايراني برخوردار است.
معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي کشور با اشاره به اينکه در حال حاضر کشورمان ششمين کشور مصرفکننده سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي در دنيا است، افزود: 120 نوع کاني قيمتي و نيمه قيمتي در ايران شناسايي شده است که متاسفانه شناخت ما از اين اشيا گرانبها بسيار پايين است.
هاتفي ادامه داد: امروز در دنيا 300 ميليارد دلار صادرات رسمي در زمينه سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي و به همين ميزان به صورت قاچاق صورت ميگيرد که سهم ما از اين ميزان نيز با وجود داشتههاي فراوانمان بسيار اندک است.
وي با بيان اينکه امروز سرمايهگذاري در اين بخش نيازمند صرف هزينههاي بالايي براي توليدکنندگان نيست، اظهار داشت: بين 3 تا 5 ميليون تومان هزينه اوليه راهاندازي فضاي مناسب براي اين کار لازم است که با توجه به هزينههاي بالايي که در سرمايهگذاري ساير صنايع صورت ميگيرد رقم بسيار پاييني است.
معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي افزود: در حال حاضر معاونت صنايعدستي و هنرهاي سنتي براي حمايت از آموزش اين رشته در صورت اعلام آمادگي هنرمندان در استانهاي مختلف، آمادگي کامل دارد.
هاتفي با تاکيد بر اينکه مراکز دانشگاهي و تحقيقاتي در ارائه راهکارهاي مناسب براي سرمايهگذاري در اين بخش ميتوانند به دولت کمک شايان توجهي کنند، ادامه داد: چنانکه در حال حاضر بسياري از انديشمندان و صاحبنظران به ارائه نظرات و ديدگاههاي تازه براي تجهيز دستگاههاي تراش اين سنگ در کشور پرداختهاند.
111/
انتهای پیام/