وي در ادامه افزود: هدف ما اين بود که مجموعه پژوهشهاي حوزه خليج فارس در کشوري خارجي ارائه و منتشر شود .
به گفته هاشمي، عمده پژوهشهاي باستانشناسي در جنوب خليج فارس توسط باستانشناسان غربي و در حوزه شمالي آن توسط باستانشناسان ايراني انجام شده است .
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي تعامل و تبادل اطلاعات باستانشناسان ايراني و غربي در اين دو حوزه را از اهداف مهم اين کنفرانس دانست.
در اين همايش پيشنهاد تاسيس مرکز بينالمللي مطالعات مشترک خليج فارس در حوزه باستانشناسي توسط هاشمي ارائه شد که مورد استقبال واقع شد.
هاشمي تمهيدات لازم براي راهاندازي چنين مرکزي را لازم دانست و پيشنهاد داد: هر سه سال يکبار پژوهشهاي باستانشناسي صورت گرفته در سراسر خليج فارس، جزاير، کرانهها و پس کرانهها به اطلاع عموم برسد.
هاشمي در ادامه اظهار داشت: پژوهشگاه قصد دارد کاوشهاي باستانشناسي صد سال اخير را در ايران را منتشر کند و به دنبال آن جدولي تنظيم خواهد شد، که خلاءهاي اطلاعات باستانشناسي مشخص شود. به اين ترتيب هيأتهاي باستانشناسي بر آن خلاءها متمرکز خواهد شد.
وي در ادامه گفت: تدوين تاريخ ايران بر اساس دادههاي باستانشناسي و پژوهشهاي باستانشناسان شرکت کننده، با همکاري پژوهشکده فرهنگ و تمدن و پژوهشکده باستانشناسي انجام ميشود.
در اين سفر بازديدهايي از سايت باستانشناسي آکسفورد و دانشکده باستانشناسي آکسفورد و دورهام انجام گرفت و براي استفاده از تجربيات آنها در خصوص روشهاي جديد باستانشناسي مذاکراتي صورت گرفت. همچنين ارتباطهاي مفيدي با ساير دانشگاهها برقرار شد تا فعاليتها در حوزه خليج فارس، باستانشناسي زير آب و حوزههاي مرتبط ديگر ادامه يابد.
کنفرانس باستانشناسي خليج فارس در شهر دورهام انگلستان 11و 12 تيرماه سال جاري
(1 لغايت 2 جولاي 2008) برگزار شد و باستانشناسان از کشورهاي فرانسه، انگليس، استراليا، آمريکا، ايتاليا و ايران در اين کنفرانس حضور داشتند./115
انتهای پیام/