صنعت سفال و سراميک کاربردي شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) اين جلسه با حضور معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري همدان، رئيس اتحاديه سفال و سراميک لاله‌جين، رئيس سازمان بازرگاني همدان، رؤساي اتاق بازرگاني و جمعي از هنرمندان و صادرکنندگان توليدات فرش و صنايع‌دستي برپا شد.

بنابر اين گزارش نماينده استانداري همدان با حضور در اين گردهمايي با اشاره به مشکلات پيش‌روي صادرکنندگان صنايع‌دستي گفت: حضور شرکت‌هاي بزرگ بازرگاني براي ارئه راهکارهاي مناسب به صادرکنندگان در زمينه بازاريابي، سليقه‌‌يابي بازارهاي جهاني و ارائه راهکارهاي مناسب براي سرمايه‌گذاران احساس مي‌شود.

آبيار افزود: توليدکنندگان صنايع‌دستي از نظر قدرت مالي امکان انجام همزمان توليد، فروش داخلي و بازرگاني خارجي را ندارند و تجربه نيز نشان داده است که واگذاري اين بخش به تشکل‌ها و اتحاديه‌هاي صنايع‌دستي موفقيت‌آميز نبوده است.

معاون امور خارجه سازمان بازرگاني همدان با بيان اينکه واردات توليدات چيني به خصوص در زمينه فرش از چين صحت دارد، افزود: از اين ميزان واردات بخش مهمي از طريق محموله‌هاي وارداتي فرش از طريق گمرکات رسمي صورت گرفته و بخش ديگر به صورت قاچاق وارد شده است.

بکايي ادامه داد: با توجه به امکان واردات ارزان قيمت توليدات فرش از کشورهايي چون افغانستان، هند و چين به داخل کشورمان از مدتها پيش طرح ممنوعيت ورود اين کالاها مطرح شده است.

وي همچنين در خصوص ارائه تسهيلات و امکانات براي صادرکنندگان فرش دستباف و صنايع‌دستي در سطح استان گفت: در قانون بودجه و آيين نامه اجرايي بحث يارانه حمل و نقل مطرح شده ضمن اينکه در مراسمي تمامي مطالبات جوايز صادراتي صادرکنندگان در سال 85 اعطا و در سال 86 نيز متعاقباً اعلام مي‌شود.

رئيس اتاق تعاون استان همدان نيز با تأکيد بر قدمت صنعت سفال لاله‌جين ارائه يک طرح تحقيقي و پژوهشي براي کاربردي کردن هرچه بيشتر صنعت سفال و سراميک را خواستار شد و تصريح کرد: اگر مي‌خواهيم ناظر يک حرکت قوي در عرضه سفال و سراميک لاله‌جين باشيم نيازمند ارائه نظرات علمي و پژوهشي در اين زمينه هستيم.

نماينده اتاق بازرگاني سازمان صنايع‌ و معادن همدان نيز اظهار داشت: به نظر مي‌رسد براي ايجاد شرايطي مساعد در زمينه توليد محصولات صنايع‌دستي و صادرات آنها نازمند يک مديريت صادراتي در بخش‌هاي مختلف توليد از قبيل تهيه مواد اوليه، مراحل توليد و بيمه توليدکنندگان هستيم./111



انتهای پیام/

کد خبر 138704192