وي ثبت مجموعه کليساها را در نوع خود سنت شکني دانست و گفت : اين نخستين بار است که پرونده چندين اثر يک جا براي ثبت ارائه شده و مورد تصويب قرار گرفته است.
بقايي افزود: ثبت آثار جهاني به نوعي هويت بخشي است و تاثير زيادي بر رونق گردشگري در کشور خواهد گذاشت، چرا که به اين ترتيب نام ايران و آثارش در تمام جهان مطرح و معرفي خواهد شد.
وي همچنين در ادامه سخنانش با اشاره به فروش هتلهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به بخش خصوصي گفت: نزديک به يک دهه در سازمان ايرانگردي و جهانگردي سابق و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري طرح فروش اين هتلها مطرح بود ولي هيچ وقت از مرحله طرح به اجرا در نيآمد و هيچ گاه کار اجرايي در اين زمينه صورت نگرفت.
وي افزود: ولي با تلاشهاي صورت گرفته طي سه سال اخير هتلهاي لاله تهران، سرعين و يزد به فروش رفته و نخستين حرکت خصوصيسازي در سازمان انجام شد و به اين ترتيب سازمان از مرحله شعار وارد مرحله عمل شد.
بقايي همچنين پيشنهاد کرد با توجه به اين که اين اتفاق نخستين حرکت خصوصي سازي سازمان بوده است، بهتر است بعد از انجام کارهاي رسمي واگذاري، در سازمان جشن خصوصيسازي گرفته شود.
وي در ادامه با اشاره به مشکلات خصوصي سازي در کشور گفت: در زمينه خصوصيسازي مشکلات زيادي وجود دارد ولي اين مشکلات ناشي از قوانين و مقررات نيست بلکه ناشي از فرهنگ ما است.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: در بيشتر کشورها بخش دولتي در امر خصوصيسازي و سرمايهگذاري تنها کليات را مطرح ميکند و بعد امور را واگذار کرده و به نظارات ميپردازد.
وي تصريح کرد: در سال 87 مهمترين فعاليت سرمايهگذاري ما ساخت هزار سرويس بهداشتي و تهيه بستههاي سرمايهگذاري براي هر يک از استانها است و هر استان موظف است هر چه سريعتر مکانها و ميزان سرمايهگذاري مورد نياز خود را تهيه کند و در اختيار سرمايهگذاران قرار دهد.
بقايي در ادامه با اشاره به ايجاد ستاد اصل 44 قانون اساسي و خصوصيسازي در سازمان گفت: استانها بايد به تحقق اين مسئله توجه ويژه داشته باشند.
وي در ادامه داد: با اشاره به واگذاري پروژههاي باستانشناسي به بخش خصوصي گفت: واگذاري محوطههاي باستانشناسي به بخش خصوصي پروژه بعدي سازمان است، چرا که در کشور ما استعدادها ، افراد و دانشآموختگان با تجربهاي بسياري وجود دارند که ميتوانيم از آنها بهرهبرداري کنيم.
وي همچنين در ادامه صحبتهايش از ميرزا کوچک خان به عنوان ميراث معنوي استان گيلان نام برد و گفت: وجود چنين شخصيت مذهبي در اين استان در خور توجه است، چرا که چنين شخصيتي در آن شرايط بد تاريخي و اجتماعي وارد صحنه شده و گوشهاي از تاريخ ايران را رقم زده است. در واقع ما ميتوانيم از اين شخصيت بزرگ به عنوان نگين گيلان نام ببريم./102
انتهای پیام/