ثبت نهمين اثر ايران در حافظه جهاني موجب تغيير نگاه دنيا نسبت به ايران است

به گزارش ميراث آريا(chtn) اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در نشستي که به مناسبت ثبت نهمين اثر ميراث فرهنگي ايران در حافظه جهاني برگزار شده بود در جمع خبرنگاران گفت: ثبت پرونده کليساهاي ايراني توسط کميته جهاني يونسکو موجب شد تا شناخت مردم جهان از ايران بيش از پيش باشد و آنها با ايران و آرمان هاي ما آشناتر شوند که طبعاًاين افزايش تعامل افزايش مناسبات سياسي، اقتصادي و فرهنگي را در بر خواهد داشت.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: مطرح شدن ايران در سطح جهاني برکات زيادي را در بر دارد که از مهمترين آنها اصلاح نگاه دنيا نسبت به ايران است که در نتيجه افزايش گردشگران را به کشور همراه خواهد داشت.

معاون رئيس جمهور با اشاره به اينکه اثر بعدي مورد نظر براي ثبت در فهرست جهاني پرونده سازه هاي آبي شوشتر است افزود: اکنون دولت نهم اصرار دارد که از ظرفيت هاي تاريخي و فرهنگي کشور بهترين بهره را برده و پس از بررسي آثار تاريخي کشور آنها را براي ثبت جهاني معرفي کند.

مشايي با بيان اينکه ثبت جهاني آثار مزايايي دارد که از مهمترين آنها معرفي شدن به جهانيان است گفت: در حال حاضر 200 کشور در کميته ميراث جهاني عضو هستند که از اين ميان تنها 141 عضو موفق به ثبت آثار خود شده اند.

وي افزود: در مجموع تاکنون 900 اثر در فهرست جهاني ثبت شده که از اين ميزان سهم ايران يک صدم درصد است البته با وجود اينکه تاکنون 9 اثر از ايران جهاني شده آثار ثبتي ايران در واقع 20 اثر است که در کميته ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيده است.
وي با ابراز خوشحالي از ثبت نهمين ميراث فرهنگي ايران گفت: بعد از 9 اثر جهاني از سال 57 تاکنون از سوي ايران به ثبت رسيده است در سال 84 پرونده اين سه کليسا در غالب يک پرونده به کميته ميراث جهاني فرستاده شد که به علت نقص پرونده موفق به ثبت نشد.

لازم به ذکر است اين مجموعه دوازده گانه با محوريت قره کليسا،به همراه چهار عبادتگاه و يک قبرستان مسيحي و سه کليساي ديگر در 16 تير امسال به عنوان نهمين اثر ميراث فرهنگي ايران در فهرست آثار جهاني ثبت شد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387042230